Connect with us

technokrata

EU: biometrikus vízum a személyazonosság hamisítása ellen

Dotkom

EU: biometrikus vízum a személyazonosság hamisítása ellen

A SAGEM szállítja az európai multi-biometrikus vízum bevezetésének tesztrendszerét.

A tagországok képviselőinek konzultációját követően 2004. augusztusában a SAGEM-et választották egy Európa szerte működő teszt rendszer létrehozására. A Biodev néven ismert rendszer próbája 2005. első felében kezdődik és egy évig tart majd. A SAGEM konzulátusokat és határállomásokat szerel fel berendezéseivel.

A SAGEM szállítja a felvételi állomásokat és a biometriai technológiát (arc és ujjlenyomat felismerés), ami az utazási dokumentumok előállításához és személyre szabásához szükséges. A személyre szabás olyan érintkezés nélküli chipekkel történik, melyek megfelelnek az ICAO (International Civil Aviation Organisation) szabványnak, amelyet hamarosan a biztonságos útleveleknél is alkalmaznak majd. A technológia védelmet nyújt a személyazonosság ellopása és a hamisítás ellen.

Ezen felül a SAGEM létrehoz egy ideiglenes adatbázist és keresőrendszert, amely a vízum igénylők adatait tartalmazza. Ez elengedhetetlen a személyazonosság hamísítása ellen és segít megelőzni a többszörös igénylést. Ez a tesztrendszer előfutára annak a biometrikus vízum információs rendszernek, amely az EU összes – a schengeni egyezményhez csatlakozott – országában bevezetésre kerül. Továbbá ez a teszt projekt segít meghatározni az új típusú ellenőrzés és az ehhez kapcsolódó feladatok hatását a határőrök és a konzulátusi dolgozók munkájára, valamint az utazókra.

A tesztrendszer lehetőséget ad a különböző szervezetek számára, hogy ellenőrizzék, az öt Európai országban különböző berendezések segítségével kibocsátott és személyre szabott dokumentumok képesek-e együttműködni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák