Connect with us

Axis Communications: elismerés hálózati dome kamerák révén

Dotkom

Axis Communications: elismerés hálózati dome kamerák révén

Az Axis Communications a Frost & Sullivan-től kapott elismerést a hálózati video-technológiában tanúsított kiválóságáért.

Az Axis Communications, a hálózati videó piac világszintű vezetője bejelentette, hogy a céget a Frost & Sullivan a 2005-ös „Excellence in Technology” – „Technológiai kiválóság” díjjal tüntette ki az AXIS 231D és az AXIS 232D hálózati dome kamerák révén. A díjat minden évben annak a vállalatnak ítélik oda, amely egy olyan technológia fejlesztésében ért el sikereket, amely a bevezetés, a változtatás és a versenyhelyzet tekintetében képes befolyást gyakorolni a piacra.

A hálózati dome kamerákban a hagyományos analóg dome kamerák funkcionalitása a kiváló minőségű hálózati kamerák legjobb tulajdonságaival egyesül. Az AXIS 231D és az AXIS 232D kitűnő minőséget és teljes képkocka sebességet szolgáltatnak, valamint lehetőség van rajtuk a vízszintes (pan) és függőleges (tilt) forgatás és a zoom funkciók távoli vezérlésére IP hálózatokon, például LAN-on vagy Interneten keresztül. Továbbá a hálózati dome kamerák támogatják az MPEG 4 tömörítést alkalmazó szimultán képátvitelt.

„Az Axis a hálózati videó technológia vezető szállítójává emelkedett, s ezzel kiérdemelte a Technológiai kiválóság díját.” – mondta Michael Valenti, a Frost & Sullivan kutató elemzője. „Az Axis hálózati dome kamerái az IP felügyeleti piacon egyedülálló megoldást nyújtanak, azáltal, hogy kombinálják az analóg és a hálózat-alapú kamerák sajátosságait.”

Az Axis a hálózati dome kamerák tervezésénél a vállalat saját, ARTPEC-2 tömörítő chip-technológiáját alkalmazta. Csakúgy mint a valódi dome kamerákat, az AXIS 231D-t és az AXIS 232D-t is vízszintesen 360 fokban lehet forgatni, fokozatmentesen, a nagy területek hatékony lefedése, és a mozgó objektumok nyomon követése érdekében. A felhasználók 20 kameraállást (preset) és egy sorozat bejárást (auto-őrjáratot) is beállíthatnak. Ezek a funkciók ideálisak repülőterek, vasúti pályaudvarok, börtönök, raktárak, gyáregységek, bevásárlóközpontok és iskolák területének biztonsági felügyeletéhez.

A múlt hónapban a Frost & Sullivan az Axisnak ítélte a „Piac Vezetője 2005” díjat a hálózati videó területén. A Frost & Sullivan úgy találta, hogy az Axis mind a hálózati kamerák, mind a videoszerverek világpiacán meghatározó szerepet tölt be. Az ezeket együttesen magába foglaló hálózati videó világpiacon az éves növekedési ráta 40%, és a piac 2010-re eléri az 1,2 milliárd USA dolláros szintet.

„Megtiszteltetés számunkra a technológiai kiválóságért nyújtott díj, mellyel a Frost & Sullivan alátámasztja a nemrégiben odaítélt piacvezető szerepért járó elismerést.” – mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications vezérigazgatója. „Termékei fejlesztésénél az Axis mindig azt tartja szem előtt, hogy ügyfeleit olyan képességekkel ruházza fel, melyek lehetővé teszik a hálózati videó által nyújtott előnyök maximalizálását a teljesen digitális platformokra való zökkenőmentes, hatékony áttérés érdekében.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom