Connect with us

Hirdetés

technokrata

Axis Communications: elismerés hálózati dome kamerák révén

Dotkom

Axis Communications: elismerés hálózati dome kamerák révén

Az Axis Communications a Frost & Sullivan-től kapott elismerést a hálózati video-technológiában tanúsított kiválóságáért.

Az Axis Communications, a hálózati videó piac világszintű vezetője bejelentette, hogy a céget a Frost & Sullivan a 2005-ös „Excellence in Technology” – „Technológiai kiválóság” díjjal tüntette ki az AXIS 231D és az AXIS 232D hálózati dome kamerák révén. A díjat minden évben annak a vállalatnak ítélik oda, amely egy olyan technológia fejlesztésében ért el sikereket, amely a bevezetés, a változtatás és a versenyhelyzet tekintetében képes befolyást gyakorolni a piacra.

A hálózati dome kamerákban a hagyományos analóg dome kamerák funkcionalitása a kiváló minőségű hálózati kamerák legjobb tulajdonságaival egyesül. Az AXIS 231D és az AXIS 232D kitűnő minőséget és teljes képkocka sebességet szolgáltatnak, valamint lehetőség van rajtuk a vízszintes (pan) és függőleges (tilt) forgatás és a zoom funkciók távoli vezérlésére IP hálózatokon, például LAN-on vagy Interneten keresztül. Továbbá a hálózati dome kamerák támogatják az MPEG 4 tömörítést alkalmazó szimultán képátvitelt.

„Az Axis a hálózati videó technológia vezető szállítójává emelkedett, s ezzel kiérdemelte a Technológiai kiválóság díját.” – mondta Michael Valenti, a Frost & Sullivan kutató elemzője. „Az Axis hálózati dome kamerái az IP felügyeleti piacon egyedülálló megoldást nyújtanak, azáltal, hogy kombinálják az analóg és a hálózat-alapú kamerák sajátosságait.”

Az Axis a hálózati dome kamerák tervezésénél a vállalat saját, ARTPEC-2 tömörítő chip-technológiáját alkalmazta. Csakúgy mint a valódi dome kamerákat, az AXIS 231D-t és az AXIS 232D-t is vízszintesen 360 fokban lehet forgatni, fokozatmentesen, a nagy területek hatékony lefedése, és a mozgó objektumok nyomon követése érdekében. A felhasználók 20 kameraállást (preset) és egy sorozat bejárást (auto-őrjáratot) is beállíthatnak. Ezek a funkciók ideálisak repülőterek, vasúti pályaudvarok, börtönök, raktárak, gyáregységek, bevásárlóközpontok és iskolák területének biztonsági felügyeletéhez.

A múlt hónapban a Frost & Sullivan az Axisnak ítélte a „Piac Vezetője 2005” díjat a hálózati videó területén. A Frost & Sullivan úgy találta, hogy az Axis mind a hálózati kamerák, mind a videoszerverek világpiacán meghatározó szerepet tölt be. Az ezeket együttesen magába foglaló hálózati videó világpiacon az éves növekedési ráta 40%, és a piac 2010-re eléri az 1,2 milliárd USA dolláros szintet.

„Megtiszteltetés számunkra a technológiai kiválóságért nyújtott díj, mellyel a Frost & Sullivan alátámasztja a nemrégiben odaítélt piacvezető szerepért járó elismerést.” – mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications vezérigazgatója. „Termékei fejlesztésénél az Axis mindig azt tartja szem előtt, hogy ügyfeleit olyan képességekkel ruházza fel, melyek lehetővé teszik a hálózati videó által nyújtott előnyök maximalizálását a teljesen digitális platformokra való zökkenőmentes, hatékony áttérés érdekében.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés