Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oracle az építőiparban

Dotkom

Oracle az építőiparban

A HOCHTIEF nemzetközi építőipari szolgáltató az Oracle E Business Suite alkalmazásegyüttest választotta.

Az Oracle bejelentette, hogy a Magyarországon is jelen lévő, esseni székhelyű HOCHTIEF építőipari vállalat a két legismertebb vállalatirányítási rendszer közül az Oracle E-business Suite alkalmazásegyüttest választotta nemzetközi üzleti tevékenységének számítógépes támogatásához. A vezető német építőipari cég az Oracle megoldásával leányvállalatainak informatikai feladatait kívánja vállalati szinten összefogni, amelytől az éves üzemeltetési költségek jelentős mérséklődését várja. Az Oracle összevont termékcsaládjával, amely az Oracle, a PeopleSoft, illetve a J.D. Edwards alkalmazásait és technológiáit öleli fel, immár mintegy 3.800 műszaki tervező és építőipari vállalat igényeit szolgálja ki.

A tervező és kivitelező cégeknek az informatikai rendszerek növekvő beruházási kockázata és egyre bonyolultabb üzemeltetése mellett az is gondot okoz, hogy az alkalmazások gyakran csak korlátozott betekintést nyújtanak a fontos üzleti adatokba. A gyakori vállalategyesülések és cégfelvásárlások miatt egyre fontosabb feladat az áttekinthetőség biztosítása, miközben folyamatosan nő a teljesített megbízásokra, a termelékenység alakulására, a dolgozókra, az ügyfelekre és a vállalat eszközeire vonatkozóan kigyűjtött információk mennyisége.

„Az Oracle a tervező és kivitelező vállalatok számára olyan megoldásokat és technológiákat kíván nyújtani, amelyekkel azok jól mérhető javulást érhetnek el eredményességükben.” – nyilatkozta John Wookey, az Oracle alkalmazásfejlesztési részlegért felelős első elnökhelyettese. „A termékeinkkel kialakítható rugalmasabb és hatékonyabb üzletvitelnek köszönhetően számos vezető cégnek sikerült – versenyképességét megőrizve – az iparág változó követelményeivel lépést tartania. Ezt tükrözi az a tény is, hogy a tíz legismertebb amerikai műszaki tervező és építőipari vállalat közül nyolc Oracle-alkalmazásokat használ.” – tette még hozzá a vezető.

Iránymutató megoldások a műszaki tervezés és az építőipar számára
A tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó vállalatok számára a világ gyors iramban változik. Egyre inkább terjed a „mindent egy kézből” modell, amikor a tervezést és a kivitelezést ugyanaz a cég végzi. A hatékonyabb módszerek révén az ügyfeleknek sokrétű szolgáltatások nyújthatók, ami azonban a vállalatokra is nagyobb felelősséget ró. A korábbiakhoz képest több résztvevő bevonását igénylő módszerek emellett a számonkérhetőségre is nagyobb hangsúlyt fektetnek.

Annak érdekében, hogy a vállalatok megfeleljenek ezeknek a kihívásoknak, az Oracle olyan előre integrált üzleti alkalmazásokat kínál, amelyeknek fontos funkcióit elismert műszaki tervező és építőipari cégek bevonásával fejlesztette ki. Egyedül az Oracle biztosít olyan egységes adatmodellt, amellyel a felhasználók a földrajzilag és funkcionálisan elkülönülő területek között is megoszthatják adataikat. Az adatintegráció a célzott ajánlatok készítése mellett lehetővé teszi a projekteken belüli együttműködést, a kivitelezés ellenőrzését, az eszközök, illetve a beszerzési költségek nyilvántartását, valamint létesítmény-karbantartási szolgáltatások nyújtását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés