Connect with us

technokrata

Notebook, hatalmas LCD-vel

Dotkom

Notebook, hatalmas LCD-vel

A Dell 19 colos folyadékkristályos kijelzővel rendelkező noteszgépet tervez piacra dobni.

A ma leginkább népszerű modellek a 15 colos képátlóval rendelkező típusok közül kerülnek ki, még 17 colos LCD-t is ritkán találunk notebookban. Ennek oka, hogy az ekkora kijelző már a mobilitás komoly rovására megy, nehezen hordozhatóvá teszi az eszközt. Jellemzően játékok futtatásához „szoktak” ilyen nagy kivitelű noteszgépet tervezni, fejleszteni, gyártani a cégek.

Ennél is nagyobbra tör azonban a Dell, amelynek új modellje 19 colos kijelzőjével extrém nagy méretűnek számít, hiszen a felhasználók többségének még saját, otthoni PC-jéhez sem társul ekkora méret. A tajvani Digitimes jelentése szerint ezt a típust nem átlagemberek számára készítteti az amerikai vállalat; a készülék röntgenfelvételek megjelenítésére is használható lesz.

Jim McDonnell, a HP egyik alkalmazottja szerint még ennél nagyobb LCD-vel rendelkező típusoknak is van létjogosultsága. A szakember szerint nem elképzelhetetlen, hogy a Hewlett-Packard 20 colos kijelzővel felszerelt típusokkal is jelentkezik majd, ám az ezeket megvásárlók minden bizonnyal már nem fogják sehova sem hordozni gépüket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp