Connect with us

Notebook 100 dollárból

Dotkom

Notebook 100 dollárból

Az év elején nagy port kavart ötlet egyre közelebb jut a kézzelfogható állapot felé.

Február elején számoltunk be arról, hogy Nicholas Negroponte, az MIT Média Laboratóriumának egyik vezéralakja bejelentette: elő lehet állítani 100 dollárba kerülő noteszgépeket. Negroponte véleménye szerint egy ilyen számítógép sokat tehetne az úgynevezett digitális szakadék megszüntetéséért. Az alacsony árat úgy oldotta meg a kutató, hogy a készülék a kép megjelenítéséhez a LED-es, háttérvilágítást alkalmazó tévékhez hasonló vetítési módszert használ az eszközben, azaz nem igényel drága LCD-t. A kutató elmondása szerint a 2006 elején piacra kerülő notebook Linuxot fog futtatni.

Időközben aztán újabb információk is megjelentek a jövő olcsó noteszgépéről. Többek között vezetékmentes internetezésre is alkalmas lesz a tervek szerint, illetve USB csatlakozóval is el lesznek látva a készülékek. Egyes spekulációk szerint egy 500 MHz processzor adja majd a számítási teljeítményt, míg operatív tára akár több száz MB-nyi is lehet. A kijelzője a jelenlegi állás szerint nagy valószínűséggel XGA felbontás megjelenítésére lesz képes. A gépeket ráadásul szeretnék úgy összeállítani, hogy azok viszonylag nagy ellenálló képességgel rendelkezzenek a környezeti hatásokkal szemben (az angol terminológiában ezt rugged kialakításúnak nevezik).

Kik jelentik a „felhasználói bázist”? Negroponte elsősorban az elmaradott területek lakóinak, különösen a fiataloknak, diákoknak szánja készülékét. A kutató Kambodzsa és főként Kína tanulóit említette meg, akik több mint 200 milliós fogyasztói tábort jelentenek a leendő készülékek számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom