Connect with us

technokrata

Első ízben szerzett ICSA minősítést hazai szoftver

Dotkom

Első ízben szerzett ICSA minősítést hazai szoftver

Magyar termékként elsőként szerezte meg az ICSA Labs független tesztelő intézet minősítését a BalaBit IT Security által fejlesztett Zorp hálózati tűzfal rendszer – jelentette be a cég csütörtöki partnertalálkozóján.

A BalaBit rendes tavaszi partnertalálkozója idén több meglepetést is tartogatott a meghívott – 31 hazai rendszerintegrátort képviselő – szakemberek számára. Az időpont és a helyszín megválasztása alapján előre sejthető volt, hogy a BalaBit nem csupán találkozni, de együtt ünnepelni is készül viszonteladóival. Apropó több is adódott a cég öt éves születésnapjától kezdve az első külföldi iroda megnyitásáig; ám a hangsúly egyértelműen a Zorp sikeres ICSA auditja volt.

Az ICSA Labs által kiadott minősítés ipari szabványnak számít: megléte kötelező, hiánya azonnal pótlandó. Az intézet honlapján olvasható tájékoztató szerint a biztonságtechnikai szoftverek körében 95 százalékos az ICSA minősítés elterjedtsége. Ennek ellenére mégis van hírértéke a BalaBit bejelentésének, két szempontból is.

Egyrészt a Zorp hálózati tűzfalrendszer az első magyar termék, amely megszerezte az ICSA Labs ajánlását, ráadásul egyből a legszigorúbb, nagyvállalati kategóriában. Másrészt a Zorp az egyetlen tűzfal a piacon, melyet az ICSA alkalmazásszintű tűzfalként auditált.

„Miközben a szakma már jó ideje az alkalmazásszintű védelemtől hangos, az igazság az, hogy eddig még egyetlen versenytársunk sem tudott vagy mert ilyen funkciót felmutatni a kötelezőnek számító éves ICSA auditon. Mi vagyunk ennek a technológiának az úttörői, és ezt a tényt most már egy nemzetközi minősítés is alátámasztja.” – jelentette ki Györkő Zoltán üzletfejlesztési igazgató.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák