Connect with us

A Számalk Kereskedőház Rt. a cég közgyűlése elé terjeszti nevének megváltoztatását

Dotkom

A Számalk Kereskedőház Rt. a cég közgyűlése elé terjeszti nevének megváltoztatását

Az új elnevezést az öt éve felépített, bejáratott disztributor.hu márkanévből hozták létre.

A korábban elkezdett átalakulási folyamat lezárása, valamint a Számalk név körül tapasztalható félreértések miatt a Számalk Kereskedőház Rt. bejelentette, hogy a 2005. május 30-ai közgyűlésén napirendre tűzi nevének megváltoztatását.

A korábban Számalk Rt. Disztribúció néven működő cég az elmúlt öt év során folyamatosan arra törekedett, hogy az ügyfelei, versenytársai és a piac számára is egyértelműen azonosítsa önmagát, piaci szerepét és céljait. A cég 2002. szeptemberében Számalk Kereskedőház Rt. néven önálló részvénytársasággá alakult, és forgalma, elismertsége folyamatosan növekedett. Ugyanakkor azzal is szembesülnie kellett, hogy a többi, Számalk néven futó cég mellett tevékenységi köre és eredményei a piaci szereplők számára nem különülnek el egyértelműen, ezért markánsabb lépésekre szánta el magát önállósága hangsúlyozására. 2004. novemberében megváltoztatta a cég arculatát, amelyet már a saját, disztributor.hu márkanévre épített fel. Februárban átalakította üzleti modelljét, majd ezt megerősítve „fizikailag” is különvált a Számalktól, amikor új irodába költözött a budapesti Infoparkban.

„A 2002. szeptemberében, a cégcsoport szétválásakor létrejött megállapodás alapján idővel nevet kellett volna változtatnunk, ezt azonban egyelőre nem terveztük.” – hangsúlyozta Darvas Krisztián, a cég vezérigazgatója. „Legfőképpen azért nem, mert az elmúlt hónapok változásai után inkább a stabilitást kívántuk hangsúlyozni. A Számalk Informatika Rt. névváltására adott piaci reakciók azonban egyértelművé tették, hogy az arculatváltással, az üzleti modellünk átalakításával és a költözéssel sem sikerült egyértelműen kifejezni önállóságunkat és függetlenségünket. S mivel világosan látszik, hogy a Számalk név körüli félreértések a közeljövőben sem szűnnek meg, egyértelművé vált, hogy a nevünket mielőbb meg kell változtatni: ezzel jó láthatóan megkülönböztethetővé tehetjük a saját identitásunkat, piaci helyünket, tevékenységi körünket és céljainkat. Szerencsére ennek jogi akadálya nincsen, hiszen mára a tulajdonosi hátterünk is úgy alakult, hogy lényegében nincs átfedés az egyes, még Számalk nevet viselő cégek között.

Az új elnevezést az öt éve felépített, bejáratott disztributor.hu márkanévből hoztuk létre, amely a reményeink szerint egyértelműen hangsúlyozza a kívánt célokat. A névváltás véglegesítéséről a társaság május 30-i közgyűlése szavaz, azt követően a lehető leggyorsabban a cégbíróságon is bejegyeztetjük a cég új, immár önálló nevét.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő