Connect with us

technokrata

Szélesképernyős, kisméretű Asus notebook, webkamerával

Dotkom

Szélesképernyős, kisméretű Asus notebook, webkamerával

A távol-keleti gyártó W5A modelljét elsősorban a sokat utazók számára fejlesztette ki a gyártó, ezt a célt szolgálja a kompakt méret és tömeg is.

A noteszgép szélesképernyős kialakítású LCD-je natív 1280×768 pixeles felbontás megjelenítésére képes. Az Asus ezen modellje Centrino technológiára alapul, a számítási teljesítményért egy 1,7 GHz-es Pentium M (740) processzor felel. Alapkiépítettség esetén 256 MB-nyi memóriát kap a vásárló a hordozható számítógépért, amit természetesen tovább lehet bővíteni. Egy ekkora méretű noteszgépnél szokatlan, de a merevlemez relatíve könnyen hozzáférhető, ha később nagyobbra kívánjuk cserélni.

Jár egy DVD-író is az eszközhöz, ami már csak azért is meglepő, mert az egész készülék nincsen másfél kilogramm (tápadapter nélkül). Pedig a benne levő akkumulátor viszonylag hosszú működési időt biztosít: átlagos használat során több mint 3 és fél óráig működőképes a kis masina.

Említettük már az integrált webkamerát, mellyel nem csak képeket, hanem videót is készíthetünk. Igaz, hatalmas felbontásra nem szabad számítani, de egy beépített kameránál a 352×288 pixel azért még elfogadható minőséget produkál. Az eszközt háromszoros digitális zoomra is felkészítették.

A természetesen vezetékmentes hálózati csatlakozásra is képes W5A három az egyben memóriakártya-leolvasóval is fel van szerelve, valamint három darab 2.0-s USB porttal is ellátták az Asus mérnökei. Található rajta még egy Firewire és egy S-video kimenet, valamint az úgynevezett Powerger 4 gomb, amivel a pillanatnyi használati körülményeknek megfelelően módosíthatjuk a notebook üzemelési paramétereit – például egy sötét helységben kisebb fényerővel is tökéletesen látható az LCD-t, és ezt mindössze egy gombnyomással el lehet érni.

Az eszköz 1750 dolláros áron kapható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák