Connect with us

LCD-gyártás – az idei év felfutó típusai

Dotkom

LCD-gyártás – az idei év felfutó típusai

Növekszik az igény a szélesképernyős LCD-vel bíró noteszgépek iránt, amit a gyártók természetesen nem hagynak figyelmen kívül.

Közismerten Tajvan a világ egyik fellegvára, ami az elektronikai eszközök gyártását illeti – nincs ez másként a folyadékkristályos kijelzők tekintetében sem. A Kínától elszakadt, kvázi független szigetország három nagy panelgyártó vállalata, az AU Optronics (AUO), a Chunghwa Picture Tubes (CPT) és a Chi Mei Optoelectronics (CMO) elkezdték agresszíven növelni gyártókapacitásaikat, ami a szélesképernyős notebook kijelző paneleket illeti. Mindez azt jelzi, hogy a piac egyre nagyobb igényt támaszt az elsősorban filmnézésre optimalizált kivitelű LCD-vel rendelkező hordozható számítógépek iránt.

Az AUO vezérigazgatója közölte, hogy a szélesképernyős modellek az év végén már 38 százalékos részesedéssel lesznek majd jelen az értékesített notebookok között – ez az érték már jelenleg is 33 százalékon áll. A vállalat már így is kapacitásának közel felét ezen típus gyártásának szentelte, mondta az igazgató, Hsiung Hui.

Ennél sokkal radikálisabb változást vár a CPT értékesítési és marketing részlegének igazgatója, aki úgy véli, hogy az év végére a szélesképernyős kialakítású noteszgép panelek már a 60 százalékos részesedés környékén fognak járni. Jelenleg már így is havi 100 ezer ilyen, 15,4 colos panelt gyártanak, jegyezte meg az igazgató. A CMO szintén elkezdte „három és feledik” illetve negyedik generációs gyáraiban a 12, 14 és 15 colos, szélesképernyős kialakítású LCD-kre való átállást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom