Connect with us

Az első féreg által terjesztett spyware

Dotkom

Az első féreg által terjesztett spyware

Első alkalommal azonosított a Trend Micro egy kereskedelmi spyware programot tartalmazó férget.

A Trend Micro közepes szintű riasztást adott ki az e-mailen terjedő, memória-rezidens WORM_WURMARK.J féreg kapcsán. A féreg úgy terjed, hogy bemásolja saját magát a Windows rendszer egyik könyvtárába, találomra kiválasztott fájlnevet használva. Érdekessége, hogy szintén egy véletlenszerűen kiválasztott elnevezésű (Dynamic Link Library) DLL fájlt is elhelyez a Windows rendszer egyik mappájában – ez a fájl egy IESpy nevű kémprogram egy komponense. Ez az első alkalom, hogy egy kereskedelmi spyware programot tartalmazó férget azonosítottak.

A WORM_WURMARK.J képes a leütött karakterek naplózására: elmenti a felhasználó által begépelt karaktereket egy véletlenszerűen elnevezett DLL fájlba. A WURMARK továbbá ZIP kiterjesztéssel olyan fájlokat ment a Windows rendszermappájába, amelyek a kártevőt tartalmazzák.

A fertőzött email tárgya különböző lehet, a “details”, “girls” “music” és “readme” szavak gyakran előfordulnak benne. Alapszintű megtévesztési technológiák alkalmazásával a féreg könnyen ráveheti a felhasználót a különböző zip fájlok megnyitására, mint például a “love.zip”, “image.zip” és “screensaver.zip”, a levél üzenet része azonban mindig üres.

A WORM_WURMARK.J terjedését eddig Franciaországban, Indiában, Szingapúrban és Taiwanon észlelték.

“A WURMARK módszere, hogy rosszindulatú támadása során felhasználja a már ismert spyware-t, szintén az integrált védelmi megoldások szükségességét jelzi – mind az üzleti, mind az egyéni felhasználók számára” – nyilatkozta David Kopp, az EMEA régió TrendLabs vezetője. “Ez a különleges féreg egy igazán alapszintű megtévesztési trükköt használ, és még az üzenet része is üres. A felhasználóknak, akik még ezek után is megnyitják a fájlt és ezzel megfertőzik gépeiket, valóban magasabb szintű tudatosságra lenne szükségük az e-mailek megnyitásakor”- tette hozzá Kopp.

A Trend Micro ügyfelei védettek e fenyegetés ellen a 2.625.00. számú vagy újabb mintafájl használata esetén. Az Outbreak Prevention Services ügyfelek az OPP 174 (vagy újabb) fertőzésmegelőzési házirend letöltésével védekezhetnek e fenyegetés terjedése ellen. A Damage Cleanup Services–t (Kárelhárítási Szolgáltatásokat) igénylő ügyfelek az 596-os számú sablonfájl letöltésével könnyíthetik meg az érintett rendszerek automatikus helyreállítását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom