Connect with us

Virtuális sport – informatikai kihívásokkal

Dotkom

Virtuális sport – informatikai kihívásokkal

Véget ért a Counter-Strike bajnokság.

Világszerte egyre népszerűbbek azok a versenyek, amelyeken egy-egy számítógépes játék rajongói mérik össze reflexeiket, játékismeretüket, tudásukat. A többnyire FPS (First Person Shooter – belső nézetű lövöldözés) stílusú játékok sajátossága, hogy szólóban is igen komoly hardver követelményeket támasztanak, de az igazán nagy kihívást a többrésztvevős e-sportok szervezőinek a hálózati infrastruktúra kialakítása jelenti. Az egyik hazai bajnokságnak a műszaki hátterét adó Young.B.T.S Kft. a japán Allied Telesyn cég nagysebességű hálózati eszközeivel tudott csak megbirkózni a feladattal.

A hazánkban is egyre népszerűbbé váló e-küzdelmek a világ számos részében már évekkel ezelőtt bekerültek a köztudatba. Az Amerikai Egyesült Államokban, San Francisco-ban megrendezett 2004-es világbajnokságon (WCG) a nyertes csapat például 50.000 dolláros díjat tudhatott magáénak. Itthon ugyan még hasonló nyereményekről nem beszélhetünk („mindössze 150.000 Ft volt a díj), de az eseményben rejlő lehetőségeket már több nagynevű gyártó és kereskedelmi szervezet is felismerte és segítette a mostani rendezvény megszervezését.

A múlt hétvégén (április 29. – május 1.) bonyolított DX. Electronic Championship rendezvényen egy úgynevezett Counter-Strike 1.6 verseny zajlott, ami egy taktikai FPS-csapatjáték, öttagú csapatok, azaz klánok részvételével. Az eseményre – mivel mintegy negyven klán küldött jelentkezést – megfelelően méretezett hálózati infrastruktúrával kellett készülni. A valós idejű játék és a nagyszámú egyidejű párharcok által keltett kritikus jellegű hálózati igények kiszolgálására a Young B.T.S Kft. az Allied Telesyn gigabites hálózati eszközeit ajánlotta fel a szervezők részére.

„A hálózat közepét az Allied Telesyn AT-9424-es L2+ funkcionalitású, nagyteljesítményű kapcsolói adták.” – mondta el Szuszkó László, az Allied Telesyn hazai képviseletének vezetője. Ezek az eszközök többek között fejlett biztonság, forgalom prioritás és virtuális LAN funkciókat nyújtanak és nagy terhelés alatt is folyamatos megbízható működést biztosítanak. A klánok PC-i a gerinchálózathoz szintén Allied Telesyn eszközökkel, AT-GS908 sorozatú, 8 portos, ugyancsak gigabit sebességű kapcsolókkal csatlakoztak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom