Connect with us

Hirdetés

technokrata

Infuse: átfogó IT-biztonsági program a Telindustól

Dotkom

Infuse: átfogó IT-biztonsági program a Telindustól

Az Infuse névre keresztelt metodika segíti a vállalatokat, hogy a lehetőségeikhez képest maximális üzleti rendelkezésre állást garantáló biztonsági rendszert alakíthassanak ki.

A cégeket ért támadások 80%-a belülről érkezik. Ennek a helyzetnek megfelelő védekezési rendszer kialakításához adottak a technológiai feltételek, minden szükséges elem hozzáférhető. A Telindus szerint mégis problematikus az eszközök hatékony összekapcsolása oly módon, hogy az eredmény egy a védelmi képességeket teljesen kihasználható, működőképes és kézben tartható rendszer legyen. A világ számos cégénél már sikeresen működő, és Magyarországon is megjelenő Infuse metodikáját célkeresztjében a hálózaton kívülről és belülről érkező támadások, fenyegetések egyidejű minimalizálása áll.

E program magját tulajdonképpen egy hosszú távú informatikai fejlesztési terv, illetve jól átlátható fejlődési útvonal felvázolása képezi, melyen végighaladva a cégek fokozatosan, a maximális üzleti kiszolgálást biztosítva tehetik védetté hálózatukat, biztonsági rendszereiket, sőt teljes működésüket.
Az Infuse koncepció három lépésének mindegyike több megoldandó feladatot takar. Az első fázis a biztonságos hálózati mag megteremtése, a hálózati események folyamatos monitorozása, a második a hálózati azonosítási rendszer kialakítása, a harmadik pedig a végpontok védelme. Így válik teljessé a hálózat védelmi rendszer, s bármilyen fejlettségű legyen is az adott pillanatban az hálózati biztonság, az Infuse megmutatja a követendő utat. Technológiai szempontból az Infuse magában ötvözi az egyes részterületek legjelentősebb gyártóinak koncepcióit, például a Cisco Self Defending Network koncepcióját, vagy a CheckPoint és a Juniper megoldásait.

„Az Infuse metodika hazai bevezetésével a célunk, hogy valóban hosszútávú és átfogó megoldást kínáljunk ügyfeleinknek” – mondta Sajó Péter, a Telindus szakembere. „Ehhez rendelkezésünkre áll a Telindus nemzetközi tapasztalata, és szemináriumsorozat keretében kívánjuk bemutatni az egyes fázisok kapcsán felmerülő technológiákat, kérdéseket, teendőket.”

A Telindus által kialakított metodikát követve a cégek olyan problémákra tudnak hatékony megoldást kialakítani, mint a férgek kémprogramok, trójai szoftverek elleni védelem, laptop és desktop integritás vizsgálat, stb. A biztonságtechnikai fejlesztés folyamata három elemi koncepcionális lépésre bontható, melyek szorosan illeszkednek egymáshoz, egyik a másik megalapozója. Az egyes elemek kihagyása nem javasolt, mivel azonban a konkrét esetekben a kiindulási állapot más és más biztonsági szintet jelent, a program által felkínált fejlődési vonalon, természetesen lehetőség van a különböző fázisokban történő belépésre.

Az érdeklődőknek hamarosan a Telindus ingyenes szemináriumsorozatán is lehetőségük lesz részletesebb információkhoz jutni az Infuse három fázisáról, a konkrét megoldásokról, a használt technológiákról. Az Infuse program első szintjéről a május 19-én találkozhatnak először az érdeklődők.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés