Connect with us

technokrata

A májusi Microsoft javítás

Dotkom

A májusi Microsoft javítás

A redmondi szoftveróriás útjára bocsátotta ehavi patch-ét.

Szokásos ütemben, a hónap második keddjén adta ki a Microsoft a múlt hónap hasonló napja óta eltelt időszakban felfedezett és kijavított hibákra szolgáló patch-et – ami most, májusban mindössze egy fontos minősítésű update-et jelent. Ezzel egy időben arról is beszámolt a vállalat, hogy két további hiba javítása van folyamatban – ezt annak az újonnan indított Microsoft Security Advisories szolgáltatásnak a keretei között jelentette be, amelyről már mi is írtunk a Terminal hasábjain.

Nézzük részletesebben a biztonsági rést! A Windows Explorerben levő Web View egyes HTML karaktereket az előnézeti mezőben nem megfelelően kezel le. Ha sikerül a támadónak rávennie arra a felhasználót, hogy ezen keresztül nézzen meg egy rosszindulatúan megtervezett, létrehozott file-t, akkor lehetősége nyílik arra, hogy behatoljon az internetező számítógépére, ott akár kódot is futtatva.

A sérülékenység a Windows 2000 operációs rendszerek használóit érinti, azokat, akik feltelepítették a hármas a négyes javítócsomagot. Ezen felül a Windows 98 és Millenium Edition változatok használói számára is fennáll a hiba, de ehhez a Microsoft már nem adja ki a frissítést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp