Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson: az elnök-vezérigazgató szerint a vállalat megerősíti pozícióját

Dotkom

Ericsson: az elnök-vezérigazgató szerint a vállalat megerősíti pozícióját

Az Ericsson elnök-vezérigazgatója, Carl-Henric Svanberg biztos abban, hogy az Ericsson megerősíti pozícióját.

Az Ericsson Stockholban megrendezett tőkepiaci napján Carl-Henric Svanberg elnök-vezérigazgató és a felsővezetők befektetőkkel és elemzőkkel találkoztak. A beszélgetésen ismertették a vállalat nézeteit a távközlési iparágról és az Ericsson távközlési piacot formáló szerepét. „Piaci pozíciónknak és méretünknek köszönhetően, technológiai vezető szerepünkre és működési hatékonyságunkra alapozva folytatjuk vezető pozíciónk megerősítését.” – jelentette ki Mr. Svanberg.

„Iparágunk jelenleg valódi tömegpiacot szolgál ki, és ez a piac folyamatosan növekszik. Nagyon hamarosan több mint kétmilliárd mobilfelhasználó lesz a világon.” – nyilatkozta Mr. Svanberg.

E növekedés fő oka, hogy a kommunikáció alapvető emberi igény, és a mobilkommunikáció bármely más technológiánál jobban célozza meg ezt az igényt. Az iparág minden szintjén megfigyelhető folyamatos hatékonyságnövekedés és a nagyságrendi megtakarítások eredményeképpen a kommunikáció sokkal inkább elérhetővé vált.

Mr. Svanberg azt is ismertette, hogy a hálózatüzemeltetők hogyan fejlesztik folyamatosan üzleti vállalkozásukat hálózatuk bővítésével és fejlesztésével.

„Az a tény, hogy az Ericsson az első negyedévben 17 százalékkal növelte árbevételét kötött valutában, a hálózatüzemeltetők aktivitását tükrözi. Ugyanakkor utal a növekvő piaci részesedésünkre és szoros kapcsolatainkra, együttműködésünkre és együtt-gondolkodásunkra az ügyfeleinkkel.” – jelentette ki Mr. Svanberg.

„A 3G már biztos lábakon áll; az iparág a 3G bevezetésének második fázisában van. Mivel a 3G-t már az egész világon telepítik, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a globális választás a WCDMA technológia.”

„A GSM-ben is nagyszabású lehetőségek vannak még. Az Ericsson a GSM bevezetése óta eltelt idő alatt leszállított adó-vevők összmennyiségének 40 százalékát szállította le 2004-ben. Várhatóan 2005 újabb rekorddal szolgál majd.” – mondotta Mr. Svanberg.

Mr. Svanberg kijelentette, hogy az Ericsson három kulcsfontosságú „vagyontárggyal” rendelkezik, amelyek megfelelően kezelésével a vállalat kiemelkedhet versenytársai közül.

Első vagyontárgy a technológiai vezető szerep, beleértve a végponttól végpontig terjedő megoldásokat is. A technológiai vezető szerep mindig is az Ericsson védjegye volt; biztosítja ügyfelei számára az első mozdulat előnyét, ez pedig alapvető fontosságú ebben a rendkívül dinamikusan fejlődő iparágban.

Második vagyontárgy a nemzetközi jelenlét. Az Ericsson 130 éve vesz részt ebben az üzletágban, és 140 országban van jelen. Ez komoly versenyelőnyt jelent a vállalat számára.

Harmadik vagyontárgy, a működési hatékonyság, azt jelenti, hogyan működik a vállalat, és hogyan irányítják üzleti tevékenységüket. Az Ericsson teljes szervezetét áramvonalasította, az egyszerűségre és az átláthatóságra helyezve a hangsúlyt minden területen és minden folyamatnál.

„Eltökélten törekszünk arra, hogy technológiai vezető szerepünk révén megőrizzük versenytársainkkal szemben elért előnyünket, és az egyre ésszerűbb és hatékonyabb működés eredményeképpen közel maradjunk ügyfeleinkhez.” – mondotta végezetül Mr. Svanberg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés