Connect with us

technokrata

Bővítette termékpalettáját az LLP Budapest

Dotkom

Bővítette termékpalettáját az LLP Budapest

Vision for Axapta: felhasználóbarát jelentéskészítő a vállalatirányításban.

A Vision jelentéskészítő csomagot ma már a világ 158 országában 75.000 felhasználó alkalmazza. A nemzetközi üzleti és pénzügyi megoldásokat képviselő LLP Budapest révén már itthon is elérhető ennek a jelentéskészítő és elemző eszköznek az a módozata, amely a Microsoft Axapta vállalatirányítási rendszert használó szakemberek számára jelent óriási segítséget munkájuk során. A Vision for Axapta-val így a cégek saját maguk is olyan testre szabott riportokat készíthetnek, amelyek nemcsak az operatív munkavégzést segítik, de a stratégiai döntéshozatalt is megkönnyítik.

A Kelet- és Közép Európában üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások forgalmazójaként ismert LLP Csoport már több éve foglalkozik a Microsoft Business Solutions megoldásokkal. Sőt, az általa végzett bevezetések során már több éve dolgozik a Vision jelentéskészítővel is, ami eddig csak a Sunsystems alkalmazásához volt elérhető.

Az LLP ez idő alatt több nagy volumenű projekten dolgozott és oktatta a felhasználókat Magyarországon és a régióban egyaránt. Így például a KPMG összesen 11 irodája alkalmazza összetett riportjai elkészítéséhez a vállalatirányítási rendszeréhez kapcsolt Vision jelentéskészítő eszközt. A KPMG visszajelzése szerint a szoftver lehetőséget nyújt hatékonyságának növelésére, üzleti tevékenységei ellenőrzésére és nagymértékben támogatja jelentési szabványaikat is. Ezen kívül segítséget nyújt vezetőinek az üzleti tendenciák elemzésében és a pénzügyi adatok értékelésében.

Az elmúlt években hasonló előrelépést jelentett a Corinthia Grand Hotel Royal szálloda pénzügyesei számára is, amikor az LLP szakemberei a Vision vezetői információs rendszert bevezették. Ennek segítségével az anyacég felé küldendő jelentések elkészítésére fordított munkanapok száma jelentős mértékben lecsökkent.

„A Vision több mint egy jelentéskészítő megoldás, hiszen a dinamikus adatelemzést is lehetővé teszi. Nagy előnye abban rejlik, hogy a felhasználók néhány napos tréning után programozás nélkül készíthetik el testre szabott jelentéseiket, s ezzel rendkívüli módon segítik az Axapta vállalatirányítási rendszerből kinyerhető adatok üzleti szempontból való elemzésének lehetőségét.” – mondta Barbara Dreska, az LLP Csoport és az LLP Budapest ügyvezető igazgatója.

Néhány jellemző példa a Vision for Axapta gyakorlati előnyei közül:

  • Mérhetővé válik az üzleti célok teljesülése, a főbb teljesítménymutatók valós idejű vizsgálata lehetővé teszi az azonnali beavatkozást és kiértékelhető a vállalat összteljesítménye a stratégiai tervhez képest.

  • A Vision segítségével gyorsan és könnyen összeállíthatók a nemzetközi sztenderdeknek (UK GAAP, IFRS, stb.), megfelelő riportok; az anyavállalat, valamint a helyi vezetőség és hatóságok által előírt jelentések, melyek az igények változásával gyorsan módosíthatók.
  • Az eddigi eszközökkel a mérleg- és eredménykimutatás alapjelentés elkészítése több órát vett igénybe, most mindössze fél óra alatt komplett, dinamikus riportok készíthetők lefúrási lehetőségekkel. A későbbiekben mindez egy gombnyomással lehívható különböző dimenziókra bontva.
  • Maximálisan testre szabott profitelemzés készíthető különböző dimenziók szerint (pl. vevőkre, cikkekre, időszakra, stb.), drill-down funkcióval kombinálva. A riportok különféle nézetben is elmenthetők.
  • A Vision az Axapta Projekt moduljával is maximálisan együttműködik. Segítségével jól láthatók például a tervezett és a tényleges költségek, valamint a bevételek közötti különbségek.
  • A Vision moduljainak többsége a legáltalánosabban elterjedt felhasználói felületet, a Microsoft Office-t használja, ezáltal könnyen elsajátító a rendszer működése.
  • Az elkészített jelentések Weben keresztül is elérhetők.
  • Lehetőség van az elemzési, riportolási folyamatok automatizálására, ütemezésére. Például a rendszer heti/napi gyakorisággal jelentést küldhet a költséggazdáknak költségeik alakulásáról és figyelmeztet, ha túllépték a megengedett keretet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp