Connect with us

technokrata

236 millió dollár a McAfee első negyedévi bevétele

Dotkom

236 millió dollár a McAfee első negyedévi bevétele

A McAfee 36 százalékos növekedést produkált éves szinten, míg az árrés 24 százalékosra nőtt a működési költségek csökkenése eredményeként.

A 2005. március 31-ével lezárult első negyedévben a McAfee 236 millió dolláros nettó bevételt ért el. A McAfee első negyedévi nettó nyeresége 35,9 millió dollár volt, azaz 21 dollárcent részvényenként. Az első negyedévben a pro forma nettó nyereség 45,6 millió, azaz 27 dollárcent volt részvényenként.

A McAfee IntruShield bevételei 100 százalékkal nőttek egy év alatt, az előjegyzések száma pedig 93 százalékkal. A McAfee fogyasztói bevételei 114 százalékkal nőttek egy év alatt, összesen 100 millió dollárra. Az online szolgáltatások bevétele 79 százalékkal nőtt, miközben a negyedévben két és fél millió új előfizetőt regisztráltak. A cég 980 millió dolláros készpénz, illetve piacképes kötvény állománnyal birtokában zárta a negyedévet.

„A McAfee továbbra is erős fejlődést mutat az iparágban, kivételesen nagy növekedést az IntruShield és fogyasztói területeken.” – jelentette ki George Samenuk, a McAfee elnöke és vezérigazgatója. „A stratégiánk működik, amit a fogyasztók folyamatosan igazolnak, miközben mi továbbra is a legjobb behatolás-megelőző és kockázat-felmérési megoldásokat fejlesztünk, amelyek megvédik rendszerüket és hálózatukat, így ők maguk az üzletre fókuszálhatnak.”

Pénzügyi kilátások:
A McAfee 2005 második negyedévére várható 220-230 millió dolláros nettó árbevétele körülbelül 24 dollárcentes részvényenkénti pro forma nettó nyereséget jelent. Az egész 2005-ös év tekintetében a cég 955 – 975 millió dolláros nettó bevételt vár, ami részvényenként 1,15 és 1,20 dollár közötti pro forma nyereséget jelent. A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat és bizonyos egyszeri díjakat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom