Connect with us

Mi „spamország” fővárosa?

Dotkom

Mi „spamország” fővárosa?

A spammelés mennyországa pedig nem más, mint…

…Dél-Florida. Broward, Palm Beach és Miami-Dade megyék összességében több spammernek adnak otthont, mint bármelyik másik ország a Földön. A Spamhaus nevű cég megfigyelése szerint a világ 180, a spammelést a lehető legkomolyabban űző emberének több mint a negyede lakik az Amerikai Egyesült Államok délkeleti államában, s többségük ezen a hárommegyényi területen „koncentrálódik”. A világ legtöbb komoly spammerét tartalmazó városa pedig Boca Raton, ahol a 180-as listából 11-en laknak.

No de miért éppen Dél-Florida? Ennek több oka is van. Egyrészt a kedvező időjárás laza életstílussal párosul, másrészt az államban – az USA többi részéhez képest – viszonylag enyhék a csődtörvények, ráadásul közel vannak az internetes adatközpontok is. Florida közismerten a telemarketing és az e-mailmarketing egyik őshazája, valamint elég régóta tartja magát a nyilvánosság vélekedésében az a kép is, hogy Miami és környéke a piszkos üzletek melegágyának tekinthető.

Talán sokan emlékeznek még arra, hogy a tavalyi év elég viharosnak bizonyult a karib-tengeri térségben. Nos, ez érzékenyen érintette Floridát is, annyira, hogy az ottani számítógépeket működésképtelenné tevő hurrikánok komoly hatással voltak a világszerte elküldött spamek mennyiségére. Habár csak rövid időre estek el Dél-Florida számítógépei az internetezés lehetőségétől, a szakértők megdöbbenve tapasztalták, hogy ennek mérhető hatása van a spammennyiségre – méghozzá azalatt a pár nap alatt komoly csökkenést mértek a kéretlen elektronikus levelek számában.

Az FBI Észak-Miamiban található irodája is hasonló tendenciáról volt kénytelen beszámolni: rengeteg panaszt kapnak e-mailes visszaélésekkel kapcsolatban. Annyit, hogy komolyabb erőforrások híján csak a legnagyobb ügyekre tudnak koncentrálni. „Ha valaki egy 1 millió dolláros esettel kapcsolatban keres fel minket, kénytelenek vagyunk a többiekkel egy várakozási sorba helyezni az ügyét.” – mondta LeVord Burns, a helyi FBI iroda egyik ügynöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő