Connect with us

technokrata

Turion processzorral rendelkező MSI noteszgép

Dotkom

Turion processzorral rendelkező MSI noteszgép

Az AMD új, 64 bites mobilprocesszorára épülő notebookot jelentett be a vállalat magyarországi forgalmazója.

Az Intel Centrino platform Pentium M processzorával szembeállított Turion lapka ötvözi a 64 bites teljesítményt az alacsony energiaigénnyel, így vonzó alternatívája lehet a konkurenciával szemben. Az AMD új CPU-i két fő vonalba tagolódnak: az egyik a tipikusan 35 wattot fogyasztó családot foglalja magába, míg a másikban az ennél is kevesebb energiát igénylő, 25 wattos átlagfogyasztással rendelkező változatok tartoznak.

Az MSI Mega Book S270-es modellje MT-30-as Turion processzorral van ellátva, amely mellé 512 MB-nyi memória jár (ez maximálisan 2 GB-ig bővíthető). 12,1 colos, WXGA felbontásra képes kijelzője egyből láthatóan a kompakt kategóriába sorolja be, abból is a ritkább, szélesképernyős szegmensbe. A noteszgép chipkészletét (és így a grafikus megjelenítéshez szükséges számítási kapacitást is) a kanadai Ati adta.

80 GB-os merevlemezzel látták el az S270-est, mely egy mindkét formátumot támogató DVD-íróval is fel van szerelve. A beépített, 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló mellett 802.11 b/g szabvány szerinti vezetékmentes internetezésre is lehetőség nyílik. A készülék tömege mindössze 1,8 kilogramm, s alapértelmezett esetben egy Windows XP is jár hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák