Connect with us

Hirdetés

technokrata

NextiraOne: integrált informatikai és telekommunikációs rendszer a Művészetek Palotájában

Dotkom

NextiraOne: integrált informatikai és telekommunikációs rendszer a Művészetek Palotájában

A NextiraOne Magyarország által a legfejlettebb és leginkább értékálló technológiák kerültek kiépítésre a Közép-Európában egyedülálló kulturális intézmény 64.000 négyzetméterén.

A NextiraOne Magyarország valósította meg és üzemelteti a Művészetek Palotájában a teljes informatikai és telekommunikációs hálózatot. A NextiraOne Magyarország 2004. januárjában nyerte el a projekt megvalósítására kiírt pályázatot. 2004 őszére, az épületegyüttes átadásának és teljes körű beüzemelésének időpontjában már a kiépített telefonhálózat, és modern munkaállomások álltak rendelkezésre a Nemzeti Hangversenyteremnek, a Ludwig Múzeumnak és a Fesztivál Színháznak is otthont adó intézményben. A projekt összértéke 300 millió Ft volt.

A 4500 fő befogadására alkalmas, hagyományos és avantgárd művészeti ágakat egyaránt támogató intézmény-komplexum létrehozásával az elmúlt 150 év legnagyobb kulturális beruházása valósult meg. Ennek megfelelően a kiépített technológiákkal szemben is rendkívül magas szintű elvárásokat támasztottak.

„A Művészetek Palotája az Európai Unió egyik legnagyobb volumenű és legkiemelkedőbb kulturális intézménye. Olyan informatikai és telekommunikációs technológia kiépítésére és üzemeltetésére volt szükségünk, amely hosszú távon tökéletesen kiszolgálja a ház lakóit. Fontos szempont volt, hogy értékálló beruházást valósítsunk meg, amely a későbbiekben bővíthető. A NextiraOne mindezt egyedi adottságainknak és igényeinknek megfelelően valósította meg, és rugalmasan alkalmazkodott a projekt megvalósítása során többször is változó követelményekhez.” – nyilatkozta Kiss Barnabás, a Művészetek Palotája Kft. főmérnöke.

Az épület-együttes 64.000 négyzetméteres belső alapterületén egy korszerű informatikai hálózat került kiépítésre. A rendszer fizikai alapját egy közel 2.000 végpontos Nexans LANmark6 strukturált kábelezési rendszer adja. Az épület, valamint a strukturált kábelezési rendszer méretét jól mutatja, hogy megközelítőleg 140 km strukturált kábel került beépítésre.

További technikai adatok:

  • A kulturális tömb telefóniájáról Alcatel 4400-as telefonalközpont gondoskodik, amely lehetővé teszi a későbbiekben – minimális ráfordítással – egy call center kiépítését is;
  • A hálózat kiépítésénél fontos szempont volt a nagy teljesítmény és menedzselhetőség, így a Cisco megoldásaira esett a választás;
  • A rendszer biztonságáról az MGE szünetmentes tápegységei, heterogén CheckPoint valamint a TrendMicro és F-Secure tűzfalai és vírusvédelmi megoldásai gondoskodnak;
  • Az informatikai struktúra végberendezéseit rackbe szerelhető Fujitsu-Siemens szerverek, 300 modern munkaállomás és ezekhez kapcsolódó FiberCAT CX200-as központi adattároló rendszerek alkotják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés