Connect with us

Az első hazai Asus Turion notebook

Dotkom

Az első hazai Asus Turion notebook

A hazai forgalmazó az AMD hivatalos bejelentésével egy időben saját noteszgépéről adott hírt, melyben a chipgyártó új generációs Turion processzora dolgozik.

Az Asus A6K az első olyan hordozható számítógép a távol-keleti gyártó kínálatában, amely kifejezetten az AMD Turion mobilprocesszorára alapul. Az Intel Centrino platform Pentium M processzorával szembeállított lapka ötvözi a 64 bites teljesítményt az alacsony energiaigénnyel, így vonzó alternatívája lehet a konkurenciával szemben. Az AMD új CPU-i két fő vonalba tagolódnak: az egyik a tipikusan 35 wattot fogyasztó családot foglalja magába, míg a másikban az ennél is kevesebb energiát igénylő, 25 wattos átlagfogyasztással rendelkező változatok tartoznak.

Ezek után nézzük, mit tud a hordozható masina! Két változatban (lesz) kapható az eszköz: egy szélesképernyős kialakításban (15,4 colos képátlóval, WXGA felbontással) és egy hagyományos, 4:3-as képaránnyal bíró LCD-vel (15 colos képátló, XGA/SXGA felbontás) felszerelten. Processzor gyanánt a fent említett AMD lapka dolgozik a notebookban. A távol-keleti vállalat az Nvidia grafikus vezérlője mellett tette voksát, így nem meglepő, hogy egy 64 MB-nyi saját memóriával rendelkező 6200-as GeForce Go videokártya található az A6K-ban.

A mindössze 2,8 kilogrammos tömeggel bíró notebook beépített webkamerával is rendelkezik, így akár videokonferenciára is használható. Merevlemezének kapacitása 30-80 GB között változhat, operatív tára pedig akár 2 GB is lehet (333 MHz-es DDR SDRAM modulokat képes befogadni). Annak érdekében, hogy teljesértékű alternatívát nyújtson a Centrino noteszgépekkel szemben, 802.11 b/g vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító modul is került az A6K-ba.

A hordozható számítógép érdekessége, hogy egyrészt az operációs rendszer bebootolása nélkül is lehet zenehallgatásra használni, illetve könnyen és gyorsan lehet váltani a különböző teljesítményigényű profilok között – egy prezentációtartás nyilvánvalóan kevésbé meríti le az akkumulátort, mint ha játékra használjuk. Ezen funkciója révén képes a felhasználó pillanatnyi igényeihez igazodni, miközben a kis eszköz igyekszik minél tovább kitolni a használat idejét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő