Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EDS 2005. első negyedévi eredményei

Dotkom

Az EDS 2005. első negyedévi eredményei

Első negyedévi pro-forma részvényenkénti nyeresége (EPS) 7 cent, amely meghaladja az előirányzottat.

Az EDS közzétette 2005 első negyedévére vonatkozó eredményeit. A vállalat 4 millió dollár, részvényenként 1 cent nettó árbevételt ért el 2005 első negyedévében szemben a tavalyi év hasonló időszakának 12 millió dolláros veszteségével, amely részvényenként 2 cent volt.

Az első negyedévi pro-forma nettó árbevétel 35 millió dollár, 7 cent részvényenként, amely nem tartalmazza a 36 millió dolláros, részvényenként 7 centes részvényügylet költségeket és az 5 millió dollár, részvényenként 1 cent, az előző évi beszüntetett és átvett tevékenységekből eredő nyereség, az átszervezési költségek és a korábbi költségek egy része átértékelésének pozitív hatását.

Összehasonlításként, a 2004. évi első negyedéves pro forma nettó veszteség 29 millió dollár volt, 6 cent részvényenként, amely nem tartalmazta a részvényenkénti 8 centes nyereséget a beszüntetett és átvett tevékenységekből, a részvényenkénti 10 centes átszervezési költségeket és a részvényenkénti 5 centes beszüntetett tevékenységekből eredő bevételt.

„Az EDS erősen kezdte a 2005-ös esztendőt, minthogy a működésünkkel kapcsolatos fejlesztéseink továbbra is húzóerőt kaptak.” – mondta Mike Jordan, az EDS elnök-vezérigazgatója. „Egy mindinkább versenyképes piacon 2002 óta a legerősebb negyedévünket kezdtük, miközben folytattuk alapszolgáltatásainkba történő befektetéseinket. Biztos vagyok benne, hogy az EDS jó úton jár, hogy elérje hosszútávon megtérülő céljait.”

Jordan megerősítette, hogy a Towers Perrinnel realizált befektetés, az Exellerate HRO közös vállalat, a rohamosan fejlődő üzleti folyamatszolgáltatások vezető szolgáltatójává tette az EDS-t.

Az EDS közzétett első negyedévi teljes bevétele 4.94 milliárd dollár, amely 5%-kal kevesebb az előző év hasonló időszakának 5.2 milliárd dollárjával szemben, de az előirányzottnak megfelelően alakult. A teljes árbevétel, amelyet nem terhelnek az árfolyamváltozások, akvizíciók és megszűnt tevékenységek, 8%-kal csökkent.

Az EDS 7,1 milliárd dollár értékben kötött szerződéseket, ez az érték az előző év azonos negyedévében 3,8 milliárd dollár volt (kivéve az UGS PLM Solutions szerződést, amelyet az EDS 2004. második negyedévben adott el).

A szerződéskötések jelentős kormányzati üzletként kerültek kihangsúlyozásra beleértve a 3,85 milliárd USD értékű tendert, amely 10 éves időtartamú együttműködést jelent az EDS és a Brit Védelmi Minisztérium között, illetve folytatódik a szerződés a Medicaid üzletben is.

A vállalat első negyedéves szabad cash-flow-ja 82 millió dollár volt, szemben a tavalyi év hasonló időszakához, amely 166 millió dollár volt. Az EDS működési eredménye 1,1 százalék az első negyedévben.

Első negyedévi eredmények földrajzi elhelyezkedés és piaci szegmensek szerint

  • Amerika: 2005 első negyedéves bevétele 2,1 milliárd dollár volt, amely 3%-os csökkenést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A működési profit 279 millió dollár, 55%-kal nőtt.
  • EMEA régió: az első negyedéves bevétel 1,5 milliárd dollár volt, 12%-kal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A működési nyereség 41%-os csökkenésével 139 millió dollár.
  • Ázsia: A negyedéves bevétel 303 millió dollár, 2%-kal csökkent. A régió13 millió dolláros működési veszteséget tett közzé a negyedévre.
  • Egyesült Államok kormánya. A negyedéves bevétel 5%-kal csökkent, 488 millió dollár. A negyedévre közzétett működési profit 73 millió dollár volt.
  • NMCI: A negyedéves bevétel 166 millió dollár, 27%-kal csökkent az előző év hasonló időszakához képest.
  • A.T. Kearney: A negyedéves bevétel 204 millió dollár, amely 12%-kal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest, 17 millió dolláros működési veszteséget eredményezve.

Eredmény előrejelzés 2005 második negyedévre, valamint 2005 évre

  • 20-21 milliárd dollár éves bevétel
  • Pro forma EPS 40-50 cent
  • 500-700 millió dollár teljes évi szabad cash-flow
  • 19,8-20,8 milliárd dollár teljes évi TCV

Előrejelzés 2005 második negyedévére

  • 5,0-5,2 milliárd dollár teljes bevétel
  • 2-5 cent részvényenkénti pro forma veszteség



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés