Connect with us

Az IDC harmadik éve a Canon fényképezőgépeit minősíti legjobbnak a digitális készülékek európai piac

Dotkom

Az IDC harmadik éve a Canon fényképezőgépeit minősíti legjobbnak a digitális készülékek európai piac

Az International Data Corporation (IDC) éves felmérése szerint Nyugat-Európa piacán a 2004-ben eladott digitális fényképezőgépek alapján a Canon az első helyezett.

Az IDC1 piackutató cég közelmúltban közzétett adatai alapján a Canon már harmadik éve megszakítás nélkül első helyezett a digitális fényképezőgépek nyugat-európai piacán.

A Canon megerősítette vezető helyzetét 2004-ben, az egész nyugat-európai digitális fényképezőgép piac több mint 25 millió eladott egységéből 16,8% részesedést mondhat magáénak2. A 2003-as adatokhoz képest 66,6%-os növekedést ért el 4,2 millió digitális tükörreflexes (D-SLR) és kompakt digitális fényképezőgép eladásával.

Az IDC felmérése alapján a nyugat-európai háztartások 24,4 %-a rendelkezik digitális fényképezőgéppel, ami összesen 38,4 millió háztartást jelent. Az előrejelzések szerint a trend folytatódik, és 2005-ben további növekedés várható.

Paul Withington, az IDC európai periféria-forgalmazással foglalkozó vezető elemzője elmondta: „2004-ben ismét rohamosan nőtt Nyugat-Európában a digitális fényképezőgépek piaca, 2003-hoz képest 58%-kal növekedtek az eladások, de a piacvezető harmadik éve a változatlanul a Canon. A leggyorsabban kétségkívül a digitális tükörreflexes (D-SLR) szegmens nő, 2003-hoz képest 200%-os növekedést mutatott, ami 733 ezer készüléket jelent. A piac igazán 2003. végén indult be, az új termékek ekkor értek el soha nem látott árszínvonalat – amitől rendkívül felgyorsult a piac 2004-ben, az amatőr fotósok olyan technológiákhoz juthattak, amelyekhez korábban csak a professzionális fotósok.”

Mogens Jensen, a Canon Europe Consumer Imaging ágazat vezetője az elemzés értékelésekor elmondta: „Nagy öröm, hogy már három éve vezetjük a piacot, és felkészülten várjuk a folytatást, az európai digitális fényképezőgép piac növekedését. Az összes D-SLR szegmensben Canon fényképezőgép vezet sebesség és felbontási teljesítmény alapján, és továbbra is fenn kívánjuk tartani iránymutató pozíciónkat a legmodernebb eljárások kifejlesztésével. A legutóbb piacra bocsátott EOS 350D digitális fényképezőgép professzionális fényképezési technológiát ad minden felhasználó kezébe, jövőre várhatóan ez lesz a növekedést leginkább előidéző készülék a digitális tükörreflexes piacon.”

Paul Withington prognózisában a következőket mondta: „Az IDC szerint 2005-ben két fronton is újabb növekedés várható. Az európai háztartásokban továbbra is emelkedik majd a kezdő szintű készülékek száma, akik viszont már kezdetektől használnak digitális fényképezőgépet, azok a közép- illetve a felső-kategóriás fényképezőgépekkel frissítik majd készülékeik körét, kihasználják a felbontás és az optikai zoom terén elért új fejlesztéseket.”

Az IDC képalkotási előrejelzése a 2004 – 2008 közötti időszakra a digitális fényképezőgépek eladásának további élénkülését jósolja, 2008-ra a digitális formában rögzített, megosztott és kapott képek számának világszerte átlagosan 35%-os növekedését jelzi. A legtöbb digitális képet a fényképezőgépes telefonok terjedésének ellenére továbbra is digitális fényképezőgéppel rögzítik majd.


1. IDC Western European Quarterly Digital Camera Tracker, Paul Withington, 2005. február
2. 1 Megapixelnél nagyobb felbontással dolgozó fényképezőgépek közöttSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek

Dotkom