Connect with us

Pannon GSM: Másodszor ítélték oda a Példakép Díjakat

Dotkom

Pannon GSM: Másodszor ítélték oda a Példakép Díjakat

Jelnyelvi informatikaoktató, eltűnt gyermekek felkutatásában segítő műsor készítője és hátrányos helyzetűeket segítő egyesület vezetője a díjazottak.

A Pannon GSM Példakép Alapítvány kuratóriuma második alkalommal adta át a Példakép Díjakat s a velük járó egy-egymillió forintot az ország minden részéből érkezett jelölések alapján kiválasztott példaképeknek. Az alapítvány – melynek célja, hogy a nyilvánosság erejével és anyagilag is támogassa azokat a honfitársainkat, akik értékteremtő tevékenységükkel mindannyiunk számára követendő példákat mutatnak – negyedévente díjaz másokat segítő, különleges embereket, akiket az egész országból jelöltek munkatársak, ismerősök, olyanok, akik példaképnek tartják a díjazottakat. A május 3-án megrendezett ünnepségen Bereczky Loránd, a kuratórium elnöke adta át a díjakat Magyarország új példaképeinek:

Cserfalvi Annamáriának, aki informatikát oktat jelnyelven siket és nagyothalló társainak, bár maga is súlyos halláskárosultként született, felnőttként tanult meg jelelni, s ma olyan jelnyelvi oktató CD megjelentetésén dolgozik, amelynek segítségével könnyebb lesz a hallók és a hallássérültek közötti kommunikáció,

Incze Zsuzsának, aki a Csellengők című televíziós műsor készítőjeként több száz elszökött, eltűnt gyermeket segített és segít visszatalálni családjához, társaihoz, munkaköri feladatain messze túlmutató, áldozatos módon dolgozik azért, hogy minél többük sorsa vegyen örömteli fordulatot,

Némethy Máriának, aki péceli Egymást Segítő Egyesület alapító elnökeként sok száz hátrányos helyzetű embernek teremtett és teremt esélyt az újrakezdésre, a méltó öregségre.

„A jelölések között ismét több olyat találtunk, aki megérdemli a Példakép Díjat, de a kuratórium ezúttal is csak három díjazottat választhatott ki.” – mondta Bereczky Loránd, a kuratórium elnöke. „A díjazottak mindenképp különleges emberek, akik – esetleg saját hátrányukat is leküzdve – másokért munkálkodnak. Nem csodatévők, hanem olyanok, akik képesek meglátni a problémákat és keményen dolgozni a megoldásukért, másokat is motiválva.”

„Sokat lehet tanulni a példaképektől: kitartást, sőt: tartást. Ezek az emberek mind kiválóságok a maguk területén.” – mondta Somlyai Dóra, az alapítvány kutatórimának tagja, az alapító Pannon GSM kommunikációs igazgatója. „Nagy öröm volt látni, hogy a díjnak és az azt követő média-érdeklődésnek milyen hatása volt: a díjazottakra most már nem csak közvetlen környezetük, hanem az egész ország felnézhet.”

A Példakép Alapítvány évi négy alkalommal adja át a Példakép Díjakat, s folyamatosan várja a jelöléseket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő