Connect with us

2005 cyberbűnözőinek eddigi tevékenységei

Dotkom

2005 cyberbűnözőinek eddigi tevékenységei

Az idei év első három hónapjának tapasztalata azt mutatja, hogy az internetes bűnözők jelentős figyelmet szentelnek az antivírus szoftvereknek és az olyan médialejátszóknak, mint amilyen az Apple-féle iTunes. Új módszerek tűnnek fel a PC-k feletti irányítás átvételére.

Habár az online betörők továbbra is kihasználják a Microsoft Windows operációs rendszerében sorra felfedezésre kerülő biztonsági réseket, programhibákat, az idei év első negyedében más gyártók népszerű szoftvereire is mindinkább kivetették hálójukat. A nonprofit működésű SANS Intézet szerint ennek az egyik oka, hogy mind több Windows-felhasználó áll át a biztonsági patch-ek automatikus telepítésére, és így a megjelenő hibák kvázi azonnali betömésére. Éppen ezért a hackerek rá vannak kényszerítve, hogy más, nem rendszeres gyakorisággal frissülő szoftverek révén keressenek behatolási pontokat a rendszerekbe.

Alan Paller, a SANS vezetője a következőképp nyilatkozott erről: „Az operációs rendszerek jobbá váltak a hibák felfedezésében és kijavításában, valamint az automatikus frissítésben, így ez mára egy kevésbé termékeny talajjá vált a hackerek számára.”

Jöjjön egy kis statisztika: a SANS úgy találta, hogy az idei év első pár hónapjában több mint 600, Interneten keresztül kihasználható biztonsági lyukra derült fény. Ezek közül 20 azért bizonyult igen veszélyesnek, mert sokáig javítatlan maradt – még azokban az esetekben is, amikor a szoftverfejlesztő olyan gyorsan kiadta a szükséges patch-et, ahogy csak tudta. A húszas listára való felkerülés közös jellemzője volt az is, hogy a rések az internetezők széles rétegeit érintik.

Mint mindig, a Microsoft termékek ott voltak a népszerű célpontok között, de az Oracle és a Computer Associates egyes szoftverei szintén megtalálhatók a listán, ahogyan az olyan ismertebb médialejátszó alkalmazások, mint az Apple iTunes-ja, a Realnetworks Realplayere vagy a Nullsoft Winampja is. Az antivírus alkalmazások közül a Symantec, az F-Secure, a Trend Micro és a McAfee bizonyos programjai bizonyultak sebezhetőnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom