Connect with us

technokrata

Kárpótlás jár a rossz vírusdefiníció-frissítésért

Dotkom

Kárpótlás jár a rossz vírusdefiníció-frissítésért

A Trend Micro kárpótolni fogja azon japán ügyfeleiket, akik számítógépe rendellenesen viselkedett egy nem megfelelően átvizsgált frissítés feltelepítése után.

Egy hete adta ki a vállalat azt a frissítőállományt, aminek feltelepítése után számos PC teljesítménye drámai mértékben visszaesett. Mint utólag kiderült, valóban az update volt a ludas, szerte a világon felhasználók ezreinek számítógépe szenvedett el teljesítménycsökkenést. Azon Windows XP tulajdonosok számoltak be ilyen tapasztalatokról, akik egyrészt feltelepítették a az operációs rendszer második javítócsomagját, másrészt vagy az Officescan, vagy a Virusbuster szoftvert használják.

A tokiói székhelyű vállalat az eset kipattanása után néhány nappal később beismerte, hogy a frissítést nem megfelelő körültekintéssel készítették el; ezt a hét közepére egyébként már 370 ezer felhasználói telefonhívás támasztotta alá. Összesen több mint 650 vállalat reklamált az IT-biztonsággal foglalkozó cégnél, arról azonban nem érkezett beszámoló, hogy kezdeményezett-e valaki is peres eljárást ellenük.

Naomi Ikenomoto, a Trend Micro helyi szóvivője megígérte, hogy cége annak a 3,5 millió felhasználónak, aki Japánban megvette a Virusbuster szoftvert, további egy hónapnyi ingyenes támogatást nyújt, kárpótlás gyanánt. Azok az üzleti ügyfelek, akik a Trend Micro valamelyik vállalati terméke miatt kerültek hasonló helyzetbe, szintén hasonló kompenzációban részesülnek.

Ezen túl azok számára, akiknek mindez pénzbe is került (mert például felhívták az ügyfélszolgálatot, vagy szervizbe vitték számítógépüket), maximum 80 dollár erejéig meg is térítik a költségeiket. Akik erről nem tudnak számlát vagy blokkot mutatni, azok további három (azaz összesen négy) hónapnyi ingyenes támogatást kapnak, mondta Ikenomoto. A vállalati ügyfelek anyagi kárpótlása az egyes esetek külön-külön való elbírálása alapján történik.

Arról nem esett szó, hogy a szigetországon kívüli, önhibájukon kívül pórul járt felhasználókat miként kívánja kárpótolni a Trend Micro.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök