Connect with us

Kárpótlás jár a rossz vírusdefiníció-frissítésért

Dotkom

Kárpótlás jár a rossz vírusdefiníció-frissítésért

A Trend Micro kárpótolni fogja azon japán ügyfeleiket, akik számítógépe rendellenesen viselkedett egy nem megfelelően átvizsgált frissítés feltelepítése után.

Egy hete adta ki a vállalat azt a frissítőállományt, aminek feltelepítése után számos PC teljesítménye drámai mértékben visszaesett. Mint utólag kiderült, valóban az update volt a ludas, szerte a világon felhasználók ezreinek számítógépe szenvedett el teljesítménycsökkenést. Azon Windows XP tulajdonosok számoltak be ilyen tapasztalatokról, akik egyrészt feltelepítették a az operációs rendszer második javítócsomagját, másrészt vagy az Officescan, vagy a Virusbuster szoftvert használják.

A tokiói székhelyű vállalat az eset kipattanása után néhány nappal később beismerte, hogy a frissítést nem megfelelő körültekintéssel készítették el; ezt a hét közepére egyébként már 370 ezer felhasználói telefonhívás támasztotta alá. Összesen több mint 650 vállalat reklamált az IT-biztonsággal foglalkozó cégnél, arról azonban nem érkezett beszámoló, hogy kezdeményezett-e valaki is peres eljárást ellenük.

Naomi Ikenomoto, a Trend Micro helyi szóvivője megígérte, hogy cége annak a 3,5 millió felhasználónak, aki Japánban megvette a Virusbuster szoftvert, további egy hónapnyi ingyenes támogatást nyújt, kárpótlás gyanánt. Azok az üzleti ügyfelek, akik a Trend Micro valamelyik vállalati terméke miatt kerültek hasonló helyzetbe, szintén hasonló kompenzációban részesülnek.

Ezen túl azok számára, akiknek mindez pénzbe is került (mert például felhívták az ügyfélszolgálatot, vagy szervizbe vitték számítógépüket), maximum 80 dollár erejéig meg is térítik a költségeiket. Akik erről nem tudnak számlát vagy blokkot mutatni, azok további három (azaz összesen négy) hónapnyi ingyenes támogatást kapnak, mondta Ikenomoto. A vállalati ügyfelek anyagi kárpótlása az egyes esetek külön-külön való elbírálása alapján történik.

Arról nem esett szó, hogy a szigetországon kívüli, önhibájukon kívül pórul járt felhasználókat miként kívánja kárpótolni a Trend Micro.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő