Connect with us

200 GB-os notebook merevlemez

Dotkom

200 GB-os notebook merevlemez

A Fujitsu bejelentette, hogy a 2,5 colos méretű, noteszgépekbe szánt winchestereinek maximum kapacitását 200 GB-ra kívánja növelni 2007 első feléig.

Jelenleg a legnagyobb kapacitással bíró, mobil felhasználású merevlemezt a Fujitsu birtokolja, ezen 120 GB-nyi adat tárolható el. A Fujitsu nagyra törő tervei szerint 2007 első felére olyan winchestert hozna forgalomba, mely két tányérral, s azokon egyenként 100-100 GB kapacitással rendelkezne. Ezt a bitek úgynevezett merőleges rögzítésével érnék el.

Erről az eljárásról egyébként egy igen látványos oktató rajzfilm is született még a múlt hónapban, bemutatandó, hogyan „állnak fel” a bitek a jelenleg használt fekvő helyzetből. Voltaképp arról van szó, hogy az úgynevezett perpendicular recording esetében az információmorzsákat tároló bitek olyan mágneses elrendezettségben találhatók meg a merevlemezen, mely jóval kevesebb helyet igényel a jelenleg alkalmazott módszerhez képest, így ugyanakkora felületre még több adat sűríthető rá.

A vállalat szóvivője szerint jelenleg maximálisan 105 gigabit per négyzetinch sűrűséggel rendelkeznek noteszgépekbe szánt merevlemezeik. Ezt kívánják közel másfélszeresére megnövelni: a 2007 első felében piacra kerülő modell esetében ez már 150 gigabit lesz négyzetinch-enként. Ezzel a lépéssel egyébként a Fujitsu lett a negyedik a legnagyobb merevlemezgyártók közül, aki bejelentette a „merőleges adatrögzítés” technológia alkalmazását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom