Connect with us

technokrata

RLAN: önszabályozás és etikai kódex

Dotkom

RLAN: önszabályozás és etikai kódex

Az IHM támogatja az önszabályozást az RLAN alapú szolgáltatások terén és üdvözli a vezetéknélküli szolgáltatók etikai kódexének kialakítására tett kezdeményezést.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Vezeték nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesületének (WISPA) közös, kiemelt célja a hazai Internet-felhasználók számának gyarapítása és a szélessávú Internet-elérések növelése. E célok elérésében kulcsszerepet töltenek be a vezetéknélküli szolgáltatók is.

Ezért az IHM és a WISPA 2003. május 27-én együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében az IHM az egyesületet bevonta valamennyi olyan jogszabály egyeztetésébe, amely a WISPA által képviselt szolgáltatókat érinti.

2005. április 27-én, a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Fórumán Sere Péter, az IHM Piacelemzési Főosztályának főosztályvezetője az IHM nevében megköszönte az egyesület törvényelőkészítő munkában nyújtott segítségét Flamich Péter elnökhelyettesnek és jelezte, hogy az IHM továbbra is aktív segítséget nyújt a szervezetnek vállalt feladatai ellátásában.

Az IHM támogatja az egyesület által — a szolgáltatók széles körének bevonásával — előkészített szolgáltatói önszabályozás kialakítását az RLAN alapú szolgáltatások területén, valamint üdvözli a WISPA szándékát a szolgáltatók etikai kódexének kialakítására és egy szolgáltatói adatbázis összeállítására. Az etikai kódex garanciát jelentene az előfizetők számára nyújtott biztonságos szolgáltatási környezetet kialakítására és a vitás helyzetek rövid határidejű rendezésére, míg a szolgáltatói adatbázis hatékony segítséget nyújtana az úgynevezett „szürke” szolgáltatók legalizálásához.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák