Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehetséges alternatíva a munkáltatóknak – távmunkásítható kényszervállalkozások

Dotkom

Lehetséges alternatíva a munkáltatóknak – távmunkásítható kényszervállalkozások

A Szövetség szerint a kényszervállalkozók könnyen távmunkásíthatók.

A május végére tervezett, a kényszervállalkozások jogviszonyát rendezni kívánó kormányjavaslat előkészítéséhez szakmai javaslatot nyújtott be a Magyar Távmunka Szövetség. A Szövetség véleménye szerint a kényszervállalkozók nagy hányada olyan foglalkozások köréből kerül ki, amelyek könnyen távmunkásíthatók, ezért a távmunkára való áttérés motiválása egy lehetséges alternatíva, hogy a munkáltatók minél nagyobb számban rendezzék a munkaszerződéseket.

A benyújtott dokumentum a munkáltatói adóterhek lehetséges könnyítésével (például: ideiglenes TB kedvezményekre, a társasági és iparűzési adókra vonatkozó javaslatok) foglalkozik. A Szövetség véleménye szerint az alacsonyabb költségek miatt mérséklődhet a munkahely megszüntetést választó munkáltatók száma is. A javaslat kitér az SZJA felülvizsgálatára a távmunkában munkavégzéshez használt eszközök és szolgáltatások vonatkozásában.

A Magyar Távmunka Szövetség több, a távmunka gazdasági racionalitásokon alapuló elterjesztését célzó projekten dolgozik. Ezek számos elemét, a távmunka elterjedését célzó adókedvezmény javaslathoz hasonlóan, a közeljövőben juttatják el a kormányzat szakmai testületeihez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés