Connect with us

technokrata

Lehetséges alternatíva a munkáltatóknak – távmunkásítható kényszervállalkozások

Dotkom

Lehetséges alternatíva a munkáltatóknak – távmunkásítható kényszervállalkozások

A Szövetség szerint a kényszervállalkozók könnyen távmunkásíthatók.

A május végére tervezett, a kényszervállalkozások jogviszonyát rendezni kívánó kormányjavaslat előkészítéséhez szakmai javaslatot nyújtott be a Magyar Távmunka Szövetség. A Szövetség véleménye szerint a kényszervállalkozók nagy hányada olyan foglalkozások köréből kerül ki, amelyek könnyen távmunkásíthatók, ezért a távmunkára való áttérés motiválása egy lehetséges alternatíva, hogy a munkáltatók minél nagyobb számban rendezzék a munkaszerződéseket.

A benyújtott dokumentum a munkáltatói adóterhek lehetséges könnyítésével (például: ideiglenes TB kedvezményekre, a társasági és iparűzési adókra vonatkozó javaslatok) foglalkozik. A Szövetség véleménye szerint az alacsonyabb költségek miatt mérséklődhet a munkahely megszüntetést választó munkáltatók száma is. A javaslat kitér az SZJA felülvizsgálatára a távmunkában munkavégzéshez használt eszközök és szolgáltatások vonatkozásában.

A Magyar Távmunka Szövetség több, a távmunka gazdasági racionalitásokon alapuló elterjesztését célzó projekten dolgozik. Ezek számos elemét, a távmunka elterjedését célzó adókedvezmény javaslathoz hasonlóan, a közeljövőben juttatják el a kormányzat szakmai testületeihez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák