Connect with us

A Sun növelte piaci részesedését és ügyfelei számát a nagy teljesítményű és a számításigényes műszak

Dotkom

A Sun növelte piaci részesedését és ügyfelei számát a nagy teljesítményű és a számításigényes műszak

Az értékesített termékek számát tekintve a Sun őrzi vezető piaci helyét.

Növekvő kereslet jellemezte a Sun Microsystems 2004-es naptári évét a nagy teljesítményű és a magas számítási igényű műszaki rendszerek (HPTC) piacán, így – az IDC legújabb felmérése szerint – a vállalat az elmúlt öt egymást követő negyedévben az értékesített egységek számát tekintve megőrizte vezető helyét.

Az előző év azonos időszakával összehasonlítva a Sun jelentősen növelte értékesítését, elsősorban AMD Opteron processzoros szervereinek köszönhetően. Piaci részesedése a legfontosabb vertikális ágazatokban – például a kormányzati, pénzügyi szolgáltatói és oktatási szektorokban – a számítóhálózatos HPTC-adatközpontok terjedésével tovább nőtt.

A vállalat kitűnő teljesítménye egyrészt a Solaris 10 operációs rendszer következetes továbbfejlesztésének és a Sun Fire 64-bites termékcsalád folyamatos bővülésének eredménye, másrészt hogy a Sun biztosítja a felhasználóknak a HPTC-adatközpontjaikban a Linux-rendszerek használatának lehetőségét. A Sun sikerét elősegítette, hogy elébe ment a piaci változásoknak, s megoldásaival biztosítani tudta – és tudja – a különböző ágazati felhasználók igényeit. Tapasztalata szerint ugyanis a nagy teljesítményű tervező rendszerekhez (CAD, CAM) is egyre kisebb, de komolyabb teljesítményű szerverekből álló fürtöket használnak.

A Sun 2004-ben bejelentett számítóhálós technológiája ma már számos ágazatban, többek között az állami szektorban, a pénzügyi szolgáltatóknál és az oktatásban is megtalálható.

A Sun és az Idaho National Laboratory (INL) együttműködése eredményeként létrejött legújabb szuperszámítógép AMD Opteron processzorral működő, több mint 230 Sun Fire V20z szerverből áll, amelyeket 12 terabyte-ot meghaladó kapacitású Sun StorEdge 6320 tárolórendszer szolgál ki. A szoftverkörnyezetet a Solaris 10 operációs rendszer, a Sun Java Enterprise System keretrendszer és a szükséges Java-fejlesztőeszközök, a Sun Grid Engine Enterprise Edition köztesszoftver, valamint a Sun StarOffice 7.0 irodai alkalmazáscsomag alkotja, amelyhez a Sun szolgáltatói részlege által nyújtott helyszíni képzés és támogatás jár. A fürt maximális feldolgozási teljesítménye az INL adatközpontját a világ egyik legnagyobb szuper-számítóközpontjává avatja.

„Az adatközpontok lehetőségeit maximálisan kiaknázó számítóhálós technológia egyre elfogadottabbá válik.” – nyilatkozta Peter Ffoulkes, a Sun Microsystems HPTC-rendszerei marketingjéért felelős csoport igazgatója. „A nagy teljesítményű és a számításigényes műszaki rendszerek piaca a néhány lassú növekedési ütemet hozó év után magára talált, és a termékválasztékunk bővítését célzó legújabb beruházásaink kezdenek kifizetődni. A SPARC és az AMD Opteron processzorokon alapuló szervereink segítségével képesek vagyunk a legkülönbözőbb piaci szegmensekben található ügyfeleink gondjaira megoldásokat kínálni.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő