Connect with us

technokrata

A Sun növelte piaci részesedését és ügyfelei számát a nagy teljesítményű és a számításigényes műszak

Dotkom

A Sun növelte piaci részesedését és ügyfelei számát a nagy teljesítményű és a számításigényes műszak

Az értékesített termékek számát tekintve a Sun őrzi vezető piaci helyét.

Növekvő kereslet jellemezte a Sun Microsystems 2004-es naptári évét a nagy teljesítményű és a magas számítási igényű műszaki rendszerek (HPTC) piacán, így – az IDC legújabb felmérése szerint – a vállalat az elmúlt öt egymást követő negyedévben az értékesített egységek számát tekintve megőrizte vezető helyét.

Az előző év azonos időszakával összehasonlítva a Sun jelentősen növelte értékesítését, elsősorban AMD Opteron processzoros szervereinek köszönhetően. Piaci részesedése a legfontosabb vertikális ágazatokban – például a kormányzati, pénzügyi szolgáltatói és oktatási szektorokban – a számítóhálózatos HPTC-adatközpontok terjedésével tovább nőtt.

A vállalat kitűnő teljesítménye egyrészt a Solaris 10 operációs rendszer következetes továbbfejlesztésének és a Sun Fire 64-bites termékcsalád folyamatos bővülésének eredménye, másrészt hogy a Sun biztosítja a felhasználóknak a HPTC-adatközpontjaikban a Linux-rendszerek használatának lehetőségét. A Sun sikerét elősegítette, hogy elébe ment a piaci változásoknak, s megoldásaival biztosítani tudta – és tudja – a különböző ágazati felhasználók igényeit. Tapasztalata szerint ugyanis a nagy teljesítményű tervező rendszerekhez (CAD, CAM) is egyre kisebb, de komolyabb teljesítményű szerverekből álló fürtöket használnak.

A Sun 2004-ben bejelentett számítóhálós technológiája ma már számos ágazatban, többek között az állami szektorban, a pénzügyi szolgáltatóknál és az oktatásban is megtalálható.

A Sun és az Idaho National Laboratory (INL) együttműködése eredményeként létrejött legújabb szuperszámítógép AMD Opteron processzorral működő, több mint 230 Sun Fire V20z szerverből áll, amelyeket 12 terabyte-ot meghaladó kapacitású Sun StorEdge 6320 tárolórendszer szolgál ki. A szoftverkörnyezetet a Solaris 10 operációs rendszer, a Sun Java Enterprise System keretrendszer és a szükséges Java-fejlesztőeszközök, a Sun Grid Engine Enterprise Edition köztesszoftver, valamint a Sun StarOffice 7.0 irodai alkalmazáscsomag alkotja, amelyhez a Sun szolgáltatói részlege által nyújtott helyszíni képzés és támogatás jár. A fürt maximális feldolgozási teljesítménye az INL adatközpontját a világ egyik legnagyobb szuper-számítóközpontjává avatja.

„Az adatközpontok lehetőségeit maximálisan kiaknázó számítóhálós technológia egyre elfogadottabbá válik.” – nyilatkozta Peter Ffoulkes, a Sun Microsystems HPTC-rendszerei marketingjéért felelős csoport igazgatója. „A nagy teljesítményű és a számításigényes műszaki rendszerek piaca a néhány lassú növekedési ütemet hozó év után magára talált, és a termékválasztékunk bővítését célzó legújabb beruházásaink kezdenek kifizetődni. A SPARC és az AMD Opteron processzorokon alapuló szervereink segítségével képesek vagyunk a legkülönbözőbb piaci szegmensekben található ügyfeleink gondjaira megoldásokat kínálni.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle