Connect with us

technokrata

A Ricoh Márkakereskedői hálózat újraszervezése

Dotkom

A Ricoh Márkakereskedői hálózat újraszervezése

Hazánk tavaly májusi európai uniós csatlakozása kapcsán a Ricoh Hungary vezetése úgy döntött, hogy regionális alapon átszervezik az indirekt értékesítési rendszert.

A Ricoh Hungary az idén márciustól átalakította a márkakereskedői rendszerét. A márkakereskedők felkészültségük és szolgáltatási színvonaluk alapján az éves minősítési rendszerben Ricoh Gold Partner, Ricoh Silver Partner, vagy Ricoh Partner besorolást kapnak.

A Ricoh Hungary márkakereskedői rendszerét a leányvállalat megalakulásakor, 1995-ben hozták létre, eleinte öt márkakereskedővel, majd a hálózatot idővel az ország valamennyi megyéjére kiterjesztették. A megyéket lefedő 19 márkakereskedő mellett négy évvel ezelőtt hozták létre a szerződéses partneri hálózatot, amely cégek a hierarchiában a márkaképviseletek alatt helyezkedtek el.

Hazánk tavaly májusi európai uniós csatlakozása kapcsán a Ricoh Hungary vezetése úgy döntött, hogy regionális alapon átszervezik az indirekt értékesítési rendszert, és ezért 2005. március 1-jei hatállyal a meglévő és leendő ügyfelek tökéletes kiszolgálása érdekében az egész országot lefedő márkakereskedelmi hálózatot újraszervezték.

A központi irodában dolgozó értékesítők és szerviz mellett a Ricoh Hungary a márkakereskedőkön keresztül biztosítja a Ricoh berendezésekkel kapcsolatos szaktanácsadást, beszerzést, kellék ellátást és üzemeltetést. A partnerek közvetlenül a Ricoh Hungary-től kapják az új berendezéseket, kellék és alkatrész utánpótlást, emellett európai szintű oktatást, műszaki kiképzést és teljes szakmai háttértámogatást.

A partnerek márkakereskedelmi és márkaszerviz tevékenységüket a Ricoh nemzetközileg elfogadott szigorú normáinak megfelelően végzik, szolgáltatásaik egységesen magas színvonalúak. Felkészültségük, az ISO minőség biztosítási rendszereknek megfelelő működésük, valamint forgalmuk alapján a márkakereskedőket évente minősítik, és ezen minősítés alapján kapnak egy évre szóló Ricoh Gold Partner, Ricoh Silver Partner vagy Ricoh Partneri besorolást. Magyarország minden régiójában egyaránt működnek Gold -,Silver -, és Ricoh Partnerek.

Az első évben négy márkakereskedő szerezte meg a Gold Partner minősítést: (Rico-Tec Kft., ITV Albatech Kft., Diana-Tech Kft., Print Copy Kft.). Ebbe a csoportba azok a cégek kerülhettek, amelyek a kategóriához tartozó, Ricoh Hungary által meghatározott minimum forgalmi elvárások feletti kiemelkedő eredményt értek el a Ricoh termékek forgalmazásából, illetve szervizelésből, valamint nemzetközileg elfogadott minőségbiztosítási rendszerrel rendelkeznek, és minden szempontból a Ricoh Hungary-vel azonos színvonalon tudják kiszolgálni az ügyfeleiket. A Silver Partner minősítést az idén 11 márkakereskedő érte el. Az alacsonyabb forgalmat elérő Ricoh Partnereknek szintén meg kell felelniük a Ricoh Hungary által elvárt szigorú minőségi és műszaki követelményeknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd