Connect with us

technokrata

A Ricoh Márkakereskedői hálózat újraszervezése

Dotkom

A Ricoh Márkakereskedői hálózat újraszervezése

Hazánk tavaly májusi európai uniós csatlakozása kapcsán a Ricoh Hungary vezetése úgy döntött, hogy regionális alapon átszervezik az indirekt értékesítési rendszert.

A Ricoh Hungary az idén márciustól átalakította a márkakereskedői rendszerét. A márkakereskedők felkészültségük és szolgáltatási színvonaluk alapján az éves minősítési rendszerben Ricoh Gold Partner, Ricoh Silver Partner, vagy Ricoh Partner besorolást kapnak.

A Ricoh Hungary márkakereskedői rendszerét a leányvállalat megalakulásakor, 1995-ben hozták létre, eleinte öt márkakereskedővel, majd a hálózatot idővel az ország valamennyi megyéjére kiterjesztették. A megyéket lefedő 19 márkakereskedő mellett négy évvel ezelőtt hozták létre a szerződéses partneri hálózatot, amely cégek a hierarchiában a márkaképviseletek alatt helyezkedtek el.

Hazánk tavaly májusi európai uniós csatlakozása kapcsán a Ricoh Hungary vezetése úgy döntött, hogy regionális alapon átszervezik az indirekt értékesítési rendszert, és ezért 2005. március 1-jei hatállyal a meglévő és leendő ügyfelek tökéletes kiszolgálása érdekében az egész országot lefedő márkakereskedelmi hálózatot újraszervezték.

A központi irodában dolgozó értékesítők és szerviz mellett a Ricoh Hungary a márkakereskedőkön keresztül biztosítja a Ricoh berendezésekkel kapcsolatos szaktanácsadást, beszerzést, kellék ellátást és üzemeltetést. A partnerek közvetlenül a Ricoh Hungary-től kapják az új berendezéseket, kellék és alkatrész utánpótlást, emellett európai szintű oktatást, műszaki kiképzést és teljes szakmai háttértámogatást.

A partnerek márkakereskedelmi és márkaszerviz tevékenységüket a Ricoh nemzetközileg elfogadott szigorú normáinak megfelelően végzik, szolgáltatásaik egységesen magas színvonalúak. Felkészültségük, az ISO minőség biztosítási rendszereknek megfelelő működésük, valamint forgalmuk alapján a márkakereskedőket évente minősítik, és ezen minősítés alapján kapnak egy évre szóló Ricoh Gold Partner, Ricoh Silver Partner vagy Ricoh Partneri besorolást. Magyarország minden régiójában egyaránt működnek Gold -,Silver -, és Ricoh Partnerek.

Az első évben négy márkakereskedő szerezte meg a Gold Partner minősítést: (Rico-Tec Kft., ITV Albatech Kft., Diana-Tech Kft., Print Copy Kft.). Ebbe a csoportba azok a cégek kerülhettek, amelyek a kategóriához tartozó, Ricoh Hungary által meghatározott minimum forgalmi elvárások feletti kiemelkedő eredményt értek el a Ricoh termékek forgalmazásából, illetve szervizelésből, valamint nemzetközileg elfogadott minőségbiztosítási rendszerrel rendelkeznek, és minden szempontból a Ricoh Hungary-vel azonos színvonalon tudják kiszolgálni az ügyfeleiket. A Silver Partner minősítést az idén 11 márkakereskedő érte el. Az alacsonyabb forgalmat elérő Ricoh Partnereknek szintén meg kell felelniük a Ricoh Hungary által elvárt szigorú minőségi és műszaki követelményeknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle