Connect with us

technokrata

Kritikus hiba a Netscape böngészőkben

Dotkom

Kritikus hiba a Netscape böngészőkben

Komoly biztonsági rést fedeztek fel egyes Netscape browserekben.

Március elején írtunk arról, hogy az egykor domináns, mára csak romjaiból építkező böngésző legújabb változata már letölthető. Az azonban csak a napokban derült ki, hogy egy igen komoly érv is felhozható az átállásra: javítatlan sebezhetőség bújik meg a szoftver régebbi változataiban. A dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia cég számolt be elsőként arról, hogy a Netscape felhasználói támadási felületet biztosítanak az internetes behatolóknak az alkalmazás révén.

Jelenleg nem létezik patch arra a hibára, melyet a 6.2.3-as és a 7.2-es változatban fedeztek fel (de akár még több verzió is érintett lehet). A Secunia magasan kritikusnak minősítette a biztonsági rést, amely a legnagyobb veszélyességű besorolás a cég öt fokozatú skáláján. A megfelelő ismeretek birtokában a támadó képessé válhat puffertúlcsordulásos támadás indítására, aminek folyományaként a böngésző lefagyhat, s a távoli behatoló jogosultságot szerezhet kód futtatására.

A Netscape egyik szóvivője szerdán hivatalosan is elismerte a hiba meglétét, és azt javasolta minden felhasználónak, hogy frissítsenek a 8.0-s verzióra. Ez utóbbi már a Firefox kódján alapul, és mentes a fenti hibától.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő