Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közelít az e-mailvírusok korszakának vége?

Dotkom

Közelít az e-mailvírusok korszakának vége?

Szakértők szerint az e-mailen szaporodó férgek, vírusok korszaka már leáldozóban van; mégsincs okunk örülni.

A Londonban megtartott Infosecurity Europe konferencián hangzott el, hogy napjainkban az online fenyegetések átalakulásának lehetünk tanúi. Dan Hubbard, a Websense Security Labs vezérigazgatója úgy nyilatkozott a rendezvény alkalmából, hogy az e-mailt közvetítő közegnek használó vírusok száma egy ideje már csökkenő tendenciát mutat, és ez tovább fog folytatódni. Hasonlóképpen vélekedett a helyzetről David Perry, a Trend Micro oktatási részlegének igazgatója is.

Ennek többek között az az oka, hogy egyre tudatosabbak az internetezők, mind többen használnak rendszeresen frissített víruskereső alkalmazást, és sokan megtanulták, hogy bizonytalan forrásból származó e-mail csatolmányát, az abban levő webcímeket nem nyitják meg. Viszont az ártó programok készítői is alkalmazkodnak a megváltozott viszonyokhoz, és ez várhatóan a spyware-ek még nagyobb arányú elszaporodásában fog kicsúcsosodni.

Ezzel az elgondolással sokan egyetértettek az Infosecurity Europe konferencián, többek között Pete Simpson, a Clearswift Threatlab menedzsere is, aki azonban vitatta az e-mailes férgek közeli végét. Larry Bridwell, az ICSA Labs tartalombiztonságért felelős programmenedzsere szerint, amíg lesznek olyan fiatalok, akik graffitikkel rajzolják tele a metrókat, addig lesznek olyan emberek is, akik újra és újra megpróbálkoznak e-mailes vírusok küldésével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés