Connect with us

technokrata

Közelít az e-mailvírusok korszakának vége?

Dotkom

Közelít az e-mailvírusok korszakának vége?

Szakértők szerint az e-mailen szaporodó férgek, vírusok korszaka már leáldozóban van; mégsincs okunk örülni.

A Londonban megtartott Infosecurity Europe konferencián hangzott el, hogy napjainkban az online fenyegetések átalakulásának lehetünk tanúi. Dan Hubbard, a Websense Security Labs vezérigazgatója úgy nyilatkozott a rendezvény alkalmából, hogy az e-mailt közvetítő közegnek használó vírusok száma egy ideje már csökkenő tendenciát mutat, és ez tovább fog folytatódni. Hasonlóképpen vélekedett a helyzetről David Perry, a Trend Micro oktatási részlegének igazgatója is.

Ennek többek között az az oka, hogy egyre tudatosabbak az internetezők, mind többen használnak rendszeresen frissített víruskereső alkalmazást, és sokan megtanulták, hogy bizonytalan forrásból származó e-mail csatolmányát, az abban levő webcímeket nem nyitják meg. Viszont az ártó programok készítői is alkalmazkodnak a megváltozott viszonyokhoz, és ez várhatóan a spyware-ek még nagyobb arányú elszaporodásában fog kicsúcsosodni.

Ezzel az elgondolással sokan egyetértettek az Infosecurity Europe konferencián, többek között Pete Simpson, a Clearswift Threatlab menedzsere is, aki azonban vitatta az e-mailes férgek közeli végét. Larry Bridwell, az ICSA Labs tartalombiztonságért felelős programmenedzsere szerint, amíg lesznek olyan fiatalok, akik graffitikkel rajzolják tele a metrókat, addig lesznek olyan emberek is, akik újra és újra megpróbálkoznak e-mailes vírusok küldésével.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő