Connect with us

Iskolások a céges és kormányzati webhelyek ellen

Dotkom

Iskolások a céges és kormányzati webhelyek ellen

Egy felmérés szerint az iskolai szünidőkben mindig megugrik a vállalati és kormányzati weboldalak elleni internetes támadások száma.

A Zone-H (amely egy olyan website, ahol a deface-elt webhelyek kinézetét örökítik meg az utókor számára) alapítója, Roberto Preatoni még a hét elején adott interjút a Reuters-nek. Preatoni szerint összefüggés van az iskolai szünetek és az arra az időszakra eső online támadások mennyiségének megugrása között. A Zone-H alapítója úgy véli, hogy a diákok egy része, amennyiben nincs lekötve az iskolában, a számítógépe előtt üldögélve próbálgatja tudását – aminek gyakran negatív hatása van az ismertebb webhelyek üzemeltetői számára.

Egy Londonban tartott információbiztonsági bemutatón tárta azt a tényt a nyilvánosság elé Preatoni, hogy közel 400 ezer különböző weboldalt ért támadás tavaly. A fő célpontok az Egyesült Államok katonai tulajdonban levő webhelyei voltak, melyeket elsősorban a II. Iraki Háború ellenzői igyekeztek feltörni, tartalmukat megváltoztatni. Az IT-biztonsági szakember szerint sok 15-16 éves srác már komoly politikai nézetekkel rendelkezik, és ennek érvényt is akar szerezni. Emellett rendesen „kaptak” a nagy multinacionális cégek is, akiket leginkább a globalizáció-ellenes csoportok támadtak.

Preatoni szerint azért is van könnyű dolguk a mai tinédzsereknek, mert a támadásokhoz szükséges eszközöket kis kutatással bárki fellelheti az Interneten. „Az átlagemberek számára komplikáltnak hangzik [a hackereszközök használata], de ha tudjuk, mit akarunk tenni, valójában nagyon könnyű dolgunk van.” – mondta a szakember.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő