Connect with us

technokrata

Az álom tábla PC és a jövő noteszgépei

Dotkom

Az álom tábla PC és a jövő noteszgépei

A Microsoft még a hét elején számolt be egy könnyű, digitális kamerával ellátott, olcsó tábla PC-ről.

Kezdjük mindjárt a legrosszabbal: az eszköz még nem létezik, és a redmondi szoftveróriás nem is tudott pontos időpontot mondani, mikorra kerülhet ki a készülék a piacra. A 6 inches képátlóval bíró prototípus alig 10 papírlapnyi vastagságúnak terveztetett, s rendelkezik egy beépített kamerával is. Bill Gates minderről a Windows Hardware Engineering Conference-en beszélt, az éves rendszerességgel Seattle-ben megtartott termékismertető konferencián, ahol azt is elárulta, hogy a kis készüléket egy egész napig lehet majd akkumulátorról, feltöltés nélkül használni.

Maga a tábla PC eredetileg is a Microsoft „találmánya” volt, ám a felhasználók körében nem igazán tudott elterjedni; leginkább az öszvér megoldásokat fogadták el az emberek. A noteszgépből könnyen tábla PC-vé és visszaalakítható modellek lettek a legkelendőbbek, de a még nem kiforrott szoftverek és a magas ár mind-mind hátráltatja az eszköz elfogadottságának dinamikus növekedését. Gates szerint a „csodamasina” sem segíthet ezen egyhamar – habár a Microsoft vezére körülbelül 800 dolláros árat „lőtt be” a tábla PC-nek, annak megjelenését még egy-két évvel a Longhorn debütálása utánra tette.

Szóba kerültek a nemsokára megjelenő modellek is; Gates beszélt egy olyan hordozható számítógépről, amelynek két LCD-je van: egy hagyományos, és egy külső, ami például jól használható e-mailek olvasásához. Mindezt ráadásul úgy tudja majd megtenni a felhasználó, hogy nem kell bebootolnia operációs rendszerét. Ennek a konstrukciónak a támogatása az egyik olyan fontos laptop-funkció lesz, ami először a Longhornban jelenik meg. A Microsoft alapítója a következő generációs tábla PC-kről is szót ejtett, melynek létrehozásában az Acer vállalt úttörő szerepet. Ennél, szemben a ma kapható öszvér noteszgép-tábla PC-khez képest, a billentyűzet lesz a készüléken elcsúsztatható, nem pedig az LCD-t kell forgatni.

A konferencián elhangzott az is, hogy egyre biztatóbban alakulnak a tábla PC-s eladások: a márciussal véget érő negyedévben 64 százalékkal több ilyen eszköz talált gazdára, mint az egy évvel korábbi, hasonló időszakban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő