Connect with us

technokrata

Ricoh: a globális polgár

Dotkom

Ricoh: a globális polgár

A Ricoh vállalati tevékenységének egyre fokozódó globalizációjával összhangban elkészítette a Ricoh Group Társadalmi felelősségvállalás okiratát (CSR) és a Ricoh Group Viselkedési kódexét.

A Ricoh az elmúlt években elkötelezett környezetvédőként és globális polgárként is növelte részvételét és befolyását a társadalmat aktuálisan érintő kérdések megoldásában. Éppen ezért elengedhetetlenné vált, hogy tevékenységét a puszta társadalmi hozzájárulásból a társadalom iránti elkötelezettséggé bővítse, egy olyan vezetéssel az élén, amely fő feladatának a vállalati szociális felelősségvállalást tekinti.

A vállalati tevékenység globalizálódásának következtében a Ricoh Group tagjai a világ különböző országainak eltérő értékrendekkel rendelkező állampolgárai, ezért vált egyre sürgetőbbé az 1993-ban megalkotott Ricoh Vállalati viselkedési kódexének felülvizsgálata és újraalkotása, illetve a Társadalmi felelősségvállalás okiratának létrehozása. A tagvállalatoknak mindkét okiratot értékrend- és magatartásbeli útmutatóként kell elsajátítaniuk.

A Viselkedési kódex és a CSR-okirat előírásainak (melynek alapelvei: Tisztesség a vállalati tevékenységben, Az emberek tiszteletben tartása, Harmóniában a környezettel, Harmóniában a társadalommal) szigorú betartása segíti a Ricoh Groupot abban, hogy elnyerje a vásárlók és a társadalom eddiginél nagyobb fokú bizalmát.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom