Connect with us

technokrata

Rekordértéket ért el az F-Secure bevétele 2005 első negyedévében

Dotkom

Rekordértéket ért el az F-Secure bevétele 2005 első negyedévében

Az F-Secure 150%-kal növelte lakossági eladásait.

Az F-Secure Corporation sikerre vitte növekedési stratégiáját. Stabilan nőttek vállalati eladásai, vírusvédelmi megoldásai újabb rangos díjakat nyertek, valamint 150%-kal növelte lakossági eladásait.

2005 első negyedéve alatt az F-Secure vírusvédelmi és behatolásmegelőző alkalmazásainak bevételei 39%-kal, 12,5 millió euróra nőttek. A vállalat teljes bevétele 28%-kal növekedett, és ezzel 13,3 millió eurós rekordszintet ért el. Az F-Secure kamatfizetés és adózás előtti üzleti eredménye (EBIT) 17%-kal nőtt. A vállalat eladásai továbbra is erőteljesen nőnek a vállalati szektorban. A vállalatcsoport törzsalaptőke aránya – amely a 2004. év azonos időszakában mért 6%-os növekedéssel szemben ebben a negyedévben 84% volt – az egyik legerősebb a Helsinki Tőzsdén. A vállalatnak nincsenek adósságai.

„Stratégiánknak megfelelően haladunk előre, azaz megerősítettük pozíciónkat az európai piacon, ahol piacvezetők vagyunk a biztonsági szolgáltatások terén.” – mondta el Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation elnök-vezérigazgatója. „Jó választásnak bizonyult, hogy a vállalat a viszonteladói hálózat és a termékek fejlesztésére helyezte a hangsúlyt. Emellett az első olyan vírusvédelmi vállalat vagyunk, amely megoldást biztosít az új, nehezen észlelhető rootkit fenyegetések ellen, és folyamatosan fejlesztjük termékkínálatunkat. Továbbra is az a célunk, hogy gyorsabban növekedjünk, mint a mezőny többi tagja.” – tette hozzá Risto Siilasmaa.

A szolgáltatói üzletág 102%-kal nőtt. Az F-Secure új működtetői megállapodást jelentett be a német Kabel Deutschland, a belga Telenet és a svéd Bredbandsbolaget cégekkel, és nyilvánosságra hozta a T-Mobile és a Swisscom mobilszolgáltatókkal kötött megállapodásait is. Az internet- és mobilszolgáltatókkal világszerte létrejött összes IT-biztonsági megállapodás több mint felét az F-Secure kötötte.

Az F-Secure Anti-Virus 5.43 a Virus Bulletin 2005. februári számában megkapta a rangos VB 100% díjat. Az F-Secure Anti-Virus számos más vírusvédelmi terméket maga mögé utasított azzal, hogy a teszt során használt összes vírust észlelte. A díjak és a VB 100% minősítés biztosítják az F-Secure termékének megbízhatóságát.

Az F-Secure Internet Security 2005 termék a szakterület terméktesztjein újabb díjakat nyert. 2005 áprilisában a termék több teszt-összehasonlításban győzött, közöttük az egyesült királysági Computeractive, az olasz és spanyol PC Pro, a lengyel PC World Computer, az osztrák CD Info/CD Austria, a szerb PC Magazine és a norvég PC World magazinok tesztjein.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle