Connect with us

technokrata

Nyilvánosságra hozta első negyedéves eredményét az LG Electronics

Dotkom

Nyilvánosságra hozta első negyedéves eredményét az LG Electronics

Az LG Electronics első negyedéves árbevétele 5, 959 milliárd von.

A társaság árbevétele 5,959 milliárd von volt, amelyből az export bevétel 4,675 milliárd, a hazai eladás pedig 1,302 milliárd volt, ami 2004 első negyedévéhez képest 8,6%-os, éves szinten pedig 0,6%-os csökkenést jelent.

Az LG Electronics működési eredménye 280 milliárd von volt (az árbevétel 4,7%-a) és 83 milliárd von nettó nyereséget termelt (az árbevétel 1,4%-a). A cég visszatérő eredménye 77 milliárd von volt (az árbevétel 1,3%-a) annak a 159 milliárd von tőkevesztésnek köszönhetően, ami az LG Philips, illetve a társvállalatok gyenge szereplésének tudható be.

Míg a koreai von erősségének köszönhetően a társaság bevétele vonban számolva kismértékben csökkent, addig az amerikai dollárban számolt export bevétel egy év alatt 13,2%-kal növekedett meg.

Az import bevétel a szórakoztató elektronikai termékek jó eladási mutatóinak köszönhetően nőtt. A megnövelt K+F beruházásoknak, a von erősségének és a nyersanyag költségek növekedésének, valamint a gyenge üzleti környezetnek köszönhetően az LG első negyedéves nyeresége az előző év hasonló periódusához képest csökkent.

A háztartáselektronikai részleg árbevétele egy év alatt 5,5%-kal 1,669 milliárd vonra csökkent, ebből import bevétel 494 milliárd, export bevétel 1,175 milliárd von volt. A hazai árbevétel a légkondicionálók és más felső kategóriás termékek értékesítésének megugrása miatt 27%-kal növekedett egy év alatt. A külföldi árbevétel a von erősségének és a gyártás áthelyezésének köszönhetően 15%-kal csökkent egy év alatt. Az LG Electronics Fehéráru Divíziójának működési eredménye 170 milliárd von volt, ami az árbevétel 10,2%-a.

A mobilkommunikációs részleg árbevétele egy év alatt 15,6%-kal 2,155 milliárd vonra nőtt, amelyből az import bevétel 333 milliárd, az export bevétel 1,822 milliárd von volt. A divízió működési eredménye 102 milliárd von volt, ami az árbevétel 4,7%-a. Csak a mobiltelefonok értékesítéséből származó árbevétel 18,8%-kal 1,873 milliárd vonra nőtt egy év alatt, ezzel eladott készülékek száma 11,1 millió darabra rúgott (27%-os növekedés).

A keresletben mutatkozó visszaesés miatt a CDMA telefonok értékesítéséből származó bevétel 39%-kal csökkent Koreában éves szinten, míg ebben a negyedévben, az előző év hasonló periódusához képest nőtt ez az összeg, ami főleg az mobilszámok hordozhatóságának köszönhető.

A CDMA telefonok eladásából származó bevétel 22%-kal nőtt a tengerentúli piacokon az előző évhez képest. A főbb piacokon bekövetkezett túltermelésnek köszönhetően 14%-kal csökkentek a szekvenciális bevételek. A GSM és WCDMA telefonok eladásából származó bevétel 70%-kal nőtt egy év alatt, míg 32%-ot csökkent negyedéves szinten az egy évvel korábbi negyedévhez képest. A kiszállított készülékek darabszáma sorozatosan csökkent a periodicitásnak köszönhetően, míg az K+F beruházások növelése és a gyártósorok fejlesztése miatt növekedtek a társaság költségei.

A digitális kijelzők divízió árbevétele egy év alatt 1,9%-kal, 1,253 milliárd vonra csökkent, amelyből az import bevétel 263 milliárd, az export bevétel 990 milliárd von volt. A digitális televíziók eladásából származó bevétel 25%-kal nőtt egy év alatt , ebből az eredményből a Plazma TV-k 82%-kal LCD TV-k 70%-kal vették ki részüket. A PDP modulok árbevétele 70%-kal, a kijelzők árbevétele 26%-kal nőtt éves szinten. A von erősségének köszönhetően 6%-kal csökkent, dollárban számolva azonban 8%-kal nőtt az import bevétel az egy évvel korábbi eredményhez képest. A divízió működési eredménye 17 milliárd von volt, amely az árbevétel 1,4%-a.

A digitális média divízió árbevétele egy év alatt 18,8%-kal, 846 milliárd vonra csökkent. A noteszgépek sikeres piacra dobásának köszönhetően drasztikusan megnőtt az import bevétel. A export bevételek a von erőssége és az árak csökkenése miatt csökkentek az előző évhez képest. A mindenre kiterjedő árzuhanásnak köszönhetően főleg az optikai adattárolók eladásából származó bevétel csökkent, nőtt viszont a DVD írók értékesítéséből befolyó összeg egy év alatt. A márkás laptopok erőteljes bevételeinek köszönhetően növekedett a PC-k import értékesítése, de az OEM üzletágban kisebb volt a cég bevétele. A divízió működési eredménye 23 milliárd von volt, ami az árbevétel 2,7%-a.

Az LG Electronics a jövőben a felső kategóriás termékeinek gyártására és a költségvetés megreformálására fog összpontosítani, hogy megoldást találjon az olyan külső tényezőkből eredő problémákra, mint a nyersanyag költségek növekedése, a kijelzők árának csökkenése, és a devizaárfolyam-ingadozás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd