Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs megállás: 12 százalékkal növekedett a TELE2 árbevétele

Dotkom

Nincs megállás: 12 százalékkal növekedett a TELE2 árbevétele

A régión belül Németország és Magyarország teljesített a legjobban.

Európa vezető alternatív távközlési szolgáltatója nyilvánosságra hozta a 2005. év március 31-ével zárult első negyedéves konszolidált eredményeit. A csoport árbevétele 12%-kal, 11.579 millió svéd koronára nőtt 2004 azonos időszakához képest, adózás utáni eredménye mintegy 483 millió svéd koronát tett ki.

Lars–Johan Jarnheimer, a TELE2 AB elnök-vezérigazgatója így kommentálta az eredményeket: „A TELE2 konszolidált árbevétele az első negyedévben továbbra is jó ütemben, mintegy 12%-kal bővült. Az elmúlt időszak jelentős kiadásai ellenére -mint a nagykereskedelmi előfizetési díjak, az UMTS (3G) licencfizetések és az UTA ausztriai integrációjának mindösszesen 185 milliós koronás költségei – mind a nyereség, mind a cash flow elvárásaink szerint alakult. A svédországi mobiltelefon üzletág tovább növekedett, elsősorban rendkívül sikeres termékbevezetéseinknek köszönhetően. Már kilenc országban kínálunk ADSL Internet-előfizetést, legutóbb Hollandiában indítottuk el ezt a szolgáltatásunkat. Több mint 600.000 előfizetőnkkel mára a kontinens egyik jelentős ADSL-szolgáltatójává váltunk.“

A két legjobban teljesítő terület a svéd mobilpiac, illetve a közép-európai régió volt. Az utóbbi igazán dinamikusan bővülő előfizetőszámot és folyamatos, megbízható pénzügyi teljesítményt mutatott. Példaértékű, hogy Magyarországon egy év leforgása alatt a legtöbb lakossági előfizetővel rendelkező alternatív telefonszolgáltatóvá nőtte ki magát a TELE2 a lakossági vezetékes telefonos piacon.

A hazai eredményekről Laczkó Tóth Gergely, a TELE2 Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Magyarországon alig egy év alatt több mint 70%-os ismertséget értünk el, és mostanra a TELE2 már az ország valamennyi bekapcsolt vezetékes fővonalának 84%-án elérhető. Idei legfontosabb célunk a szolgáltatási területek további bővítése, így júniustól már az Invitel területeken is megjelenik a TELE2 szolgáltatása, olcsó tarifáival.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés