Connect with us

technokrata

McAfee Desktop Firewall 8.5

Dotkom

McAfee Desktop Firewall 8.5

A tűzfal megoldás védelmet nyújt a nem biztonságos mobil eszközök hálózathoz történő csatlakozása ellen, és kikényszeríti a biztonsági szabályzat betartását.

Az új, 8.5-ös Desktop Firewall alkalmazásával az adminisztrátor szabályozhatja az utazó vagy távoli ügyfelek hozzáférését a kapcsolódási biztonsági szabályzatok (Connection Awareness Policies) segítségével, mely azzal, hogy egy előre definiált szabályzati csomagot alkalmaz abban az esetben, ha a felhasználó kapcsolódása a hálózathoz nem felel meg egy adott kritériumrendszernek, megvédi a hálózatot egy potenciálisan veszélyes hálózati kapcsolattól.

A mobil felhasználók számos módon kapcsolódhatnak a vállalati hálózatokhoz, akár szélessávú hozzáféréssel, akár betárcsázással, vagy virtuális privát hálózatokon (VPN) keresztül, amely csatlakozási módok mindegyike egyedi szabályzatot igényel. A McAfee Desktop Firewall 8.5 segítségével a szervezet rugalmasan kezelheti a szükséges szabályzatok összességét annak alapján, hogy az éppen csatlakozó felhasználó hány csatlakozási kritériumnak felelt már meg, mint amilyen például az átjáró IP és Mac címének ellenőrzése még a hálózathoz történő kapcsolódás előtt. Az ellenőrzés után a McAfee Desktop Firewall 8.5 egy kifejezetten az adott felhasználóra vonatkozó biztonsági szabályzat életbeléptetésére képes, amely az adott kapcsolat korlátjait és privilégiumait szabályozza.

„Egy közelmúltban elkészített Forrester felmérésből, amely kis- és középvállalkozások igényeit mérte fel, kiderül, hogy a vállalkozások a legkomolyabb biztonsági fenyegetés kategóriába sorolják a vírusokat és férgeket, de nem mindig a megfelelő eszközökbe fektettek be, hogy védelmet kapjanak ellenük” mondta David Friedlander, a Forrester szenior elemzője. „A személyi tűzfal már nem a „jó, ha van”, hanem a „muszáj, hogy legyen” kategóriába tartozik. A vállalkozásoknak minden, a vállalti hálózatból kilépő gépre személyi tűzfalat kell installálniuk. Másodsorban meg kell védeniük az asztali gépeket, amelyek sebezhetővé válnak abban a másodpercben, ahogy egy távoli gép visszacsatlakozik a vállalati hálózathoz.”

A McAfee Desktop Firewall 8.5 hálózati karantén funkciója mellett teljes ügyfélletiltásra is képes, hogy a vállalkozások visszaszerezzék az irányítást ügyfélhálózatuk felett. A megoldás asztali és kiszolgálógépre egyaránt telepíthető, megfigyeli a belső hálózati forgalmat, és megállítja a potenciális fenyegetéseket. A McAfee Desktop Firewall 8.5 is könnyedén telepíthető, és természetesen menedzselhető a McAfee központi konzolja, az ePolicy Orchestrator alól.

„A McAfee Desktop Firewall 8.5 egy további fejlett védelmi réteget jelent a vállalati rendszerekben. A tűzfal a McAfee átfogó, napjaink fenyegetései ellen teljes védelmet nyújtó rendszervédelmi stratégiájának alapvető komponense” mondta Steve Crutchfield, a McAfee termékmarketing igazgatója. „A kapcsolódási biztonsági szabályzatok (Connection Awareness Policies) segítségével vállalati ügyfeleink sokkal rugalmasabban képesek kezelni a szétszórt üzleti vállalkozásokkal járó biztonsági kockázatokat.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom