Connect with us

McAfee Desktop Firewall 8.5

Dotkom

McAfee Desktop Firewall 8.5

A tűzfal megoldás védelmet nyújt a nem biztonságos mobil eszközök hálózathoz történő csatlakozása ellen, és kikényszeríti a biztonsági szabályzat betartását.

Az új, 8.5-ös Desktop Firewall alkalmazásával az adminisztrátor szabályozhatja az utazó vagy távoli ügyfelek hozzáférését a kapcsolódási biztonsági szabályzatok (Connection Awareness Policies) segítségével, mely azzal, hogy egy előre definiált szabályzati csomagot alkalmaz abban az esetben, ha a felhasználó kapcsolódása a hálózathoz nem felel meg egy adott kritériumrendszernek, megvédi a hálózatot egy potenciálisan veszélyes hálózati kapcsolattól.

A mobil felhasználók számos módon kapcsolódhatnak a vállalati hálózatokhoz, akár szélessávú hozzáféréssel, akár betárcsázással, vagy virtuális privát hálózatokon (VPN) keresztül, amely csatlakozási módok mindegyike egyedi szabályzatot igényel. A McAfee Desktop Firewall 8.5 segítségével a szervezet rugalmasan kezelheti a szükséges szabályzatok összességét annak alapján, hogy az éppen csatlakozó felhasználó hány csatlakozási kritériumnak felelt már meg, mint amilyen például az átjáró IP és Mac címének ellenőrzése még a hálózathoz történő kapcsolódás előtt. Az ellenőrzés után a McAfee Desktop Firewall 8.5 egy kifejezetten az adott felhasználóra vonatkozó biztonsági szabályzat életbeléptetésére képes, amely az adott kapcsolat korlátjait és privilégiumait szabályozza.

„Egy közelmúltban elkészített Forrester felmérésből, amely kis- és középvállalkozások igényeit mérte fel, kiderül, hogy a vállalkozások a legkomolyabb biztonsági fenyegetés kategóriába sorolják a vírusokat és férgeket, de nem mindig a megfelelő eszközökbe fektettek be, hogy védelmet kapjanak ellenük” mondta David Friedlander, a Forrester szenior elemzője. „A személyi tűzfal már nem a „jó, ha van”, hanem a „muszáj, hogy legyen” kategóriába tartozik. A vállalkozásoknak minden, a vállalti hálózatból kilépő gépre személyi tűzfalat kell installálniuk. Másodsorban meg kell védeniük az asztali gépeket, amelyek sebezhetővé válnak abban a másodpercben, ahogy egy távoli gép visszacsatlakozik a vállalati hálózathoz.”

A McAfee Desktop Firewall 8.5 hálózati karantén funkciója mellett teljes ügyfélletiltásra is képes, hogy a vállalkozások visszaszerezzék az irányítást ügyfélhálózatuk felett. A megoldás asztali és kiszolgálógépre egyaránt telepíthető, megfigyeli a belső hálózati forgalmat, és megállítja a potenciális fenyegetéseket. A McAfee Desktop Firewall 8.5 is könnyedén telepíthető, és természetesen menedzselhető a McAfee központi konzolja, az ePolicy Orchestrator alól.

„A McAfee Desktop Firewall 8.5 egy további fejlett védelmi réteget jelent a vállalati rendszerekben. A tűzfal a McAfee átfogó, napjaink fenyegetései ellen teljes védelmet nyújtó rendszervédelmi stratégiájának alapvető komponense” mondta Steve Crutchfield, a McAfee termékmarketing igazgatója. „A kapcsolódási biztonsági szabályzatok (Connection Awareness Policies) segítségével vállalati ügyfeleink sokkal rugalmasabban képesek kezelni a szétszórt üzleti vállalkozásokkal járó biztonsági kockázatokat.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő