Connect with us

Hackertámadás áldozatává válhat a Windows 2000

Dotkom

Hackertámadás áldozatává válhat a Windows 2000

A Microsoft kutatóközpontjának szoftvermérnökei elismerték, hogy egy új biztonsági hibát fedeztek fel az operációs rendszerben, hiába látják azt el minden, eddig megjelent patch-csel.

Az izraeli Greymagic nevű, IT-biztonsággal foglalkozó kutatócég arról tájékoztatta a Microsoftot, hogy komoly problémát okozó hibára bukkantak az Internet Explorerben, melynek révén a Windows 2000 Professional, Server és Advanced Server operációs rendszerek távolról sikerrel támadhatók. A közlés értelmében az úgynevezett web view könyvtár okoz problémát, ezért nem csak a microsoftos böngésző, hanem minden olyan egyéb alkalmazás potenciális veszélyforrás lehet, amelyik rendelkezik ezzel a komponenssel, és Windows 2000 alatt fut.

A Greymagic közzétette az Interneten a hiba meglétének tényét, s egyben azt is elárulták, hogy kiaknázása után lehetősége nyílik a támadónak a Windows 2000 file-rendszerének böngészésére. Redmond kénytelen volt reagálni a bejelentésre, mivel az az engedélye nélkül jelent meg a Világhálón. A Microsoft szóvivője kijelentette, hogy a hiba valóban megtalálható az érintett operációs rendszerekben, de kihasználásukhoz szükség van felhasználói beavatkozásra is.

Addig, amíg a javítás elkészül, javasolt a Web view letiltása a Windows Explorer View menüpontja „Use Windows Classic Folders” opciójának kiválasztásával. Stephen Toulouse, Redmond egyik menedzsere az MSRC weblogban azt javasolja, hogy a felhasználóknak érdemes blokkolni az SMB (Server Message Block) kommunikációt tűzfalaikban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő