Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hackertámadás áldozatává válhat a Windows 2000

Dotkom

Hackertámadás áldozatává válhat a Windows 2000

A Microsoft kutatóközpontjának szoftvermérnökei elismerték, hogy egy új biztonsági hibát fedeztek fel az operációs rendszerben, hiába látják azt el minden, eddig megjelent patch-csel.

Az izraeli Greymagic nevű, IT-biztonsággal foglalkozó kutatócég arról tájékoztatta a Microsoftot, hogy komoly problémát okozó hibára bukkantak az Internet Explorerben, melynek révén a Windows 2000 Professional, Server és Advanced Server operációs rendszerek távolról sikerrel támadhatók. A közlés értelmében az úgynevezett web view könyvtár okoz problémát, ezért nem csak a microsoftos böngésző, hanem minden olyan egyéb alkalmazás potenciális veszélyforrás lehet, amelyik rendelkezik ezzel a komponenssel, és Windows 2000 alatt fut.

A Greymagic közzétette az Interneten a hiba meglétének tényét, s egyben azt is elárulták, hogy kiaknázása után lehetősége nyílik a támadónak a Windows 2000 file-rendszerének böngészésére. Redmond kénytelen volt reagálni a bejelentésre, mivel az az engedélye nélkül jelent meg a Világhálón. A Microsoft szóvivője kijelentette, hogy a hiba valóban megtalálható az érintett operációs rendszerekben, de kihasználásukhoz szükség van felhasználói beavatkozásra is.

Addig, amíg a javítás elkészül, javasolt a Web view letiltása a Windows Explorer View menüpontja „Use Windows Classic Folders” opciójának kiválasztásával. Stephen Toulouse, Redmond egyik menedzsere az MSRC weblogban azt javasolja, hogy a felhasználóknak érdemes blokkolni az SMB (Server Message Block) kommunikációt tűzfalaikban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés