Connect with us

technokrata

Toshiba: tábla PC és noteszgép egyben

Dotkom

Toshiba: tábla PC és noteszgép egyben

Két további modellt is bemutatott a gyártó az amerikai piacon.

Az egyik a Tecra családot gazdagítja: az új M4-es modell olyan tábla PC, ami notebook is egyben. A Centrino alapokon nyugvó, Pentium M processzort tartalmazó modell 14,1 colos kijelzővel rendelkezik – az LCD forgatásával lehet a hagyományos noteszgépes kinézetből tábla PC-re váltani. Amennyiben a felhasználó elcsavarja a kijelzőt, akkor az egy digitális ceruzával „teleírható”. A 2000 dolláros indulóárú eszközt ellátták a Microsoft Office Onenote szoftverével, ami jelentősen megkönnyíti a jegyzetelést.

Szintén a szerdai bejelentés „termése” a Portege R200-as modell, amely a vállalat legkönnyebb és legvékonyabb hordozható számítógépe ebben a kategóriában. Az alig 1,2 kilogramm tömegű R200-as 2,5 centiméternél is vékonyabb. A 12,1 colos LCD-vel bíró notebook (melyen 1024×768 pixeles felbontás jeleníthető meg) szintén Centrino alapokon nyugszik, egy ultraalacsony feszültségen működő Pentium M processzor biztosítja a kellő számítási teljesítményt. Az 1,8 colos winchester 60 GB-os kapacitással bír, tányérjai percenként 4200 fordulatot tesznek meg.

A Microsoft Windows XP Professional operációs rendszerével ellátott készülék egy másodlagos akkumulátor behelyezése után igazán sokáig, akár 10 óráig is működőképes maradhat. Mindezért legalább 2100 dollárt kell kifizetni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom