Connect with us

technokrata

Oracle-Intel: az RFID-megoldások széles körű bevezetésének elősegítése

Dotkom

Oracle-Intel: az RFID-megoldások széles körű bevezetésének elősegítése

Az Oracle távérzékelési és RFID-megoldásaival a vállalatok követhetik a piac diktálta gyors tempót.

Az Oracle bejelentette, hogy az Intel fejlesztési és műszaki csoportjával közösen folytatja a rádiófrekvenciás azonosításon és a távérzékelésen alapuló megoldásainak optimalizálását. A közös szolgáltatásorientált vállalati keretrendszeren (Service-Oriented Enterprise, SOE) nyugvó modell révén gyorsabbá válhat e korszerű technológiák elfogadása és bevezetése a cégek körében.

A két vállalat olyan közösen kifejlesztett megoldásokkal fog jelentkezni, amelyek megkönnyítik az adatkezelést a hálózat peremétől kezdve a vállalati információs rendszereken át az üzleti közösségekig. Ezek a megoldások integrálják az Oracle már kapható Oracle Application Server 10g, Oracle Database 10g és Oracle E-Business Suite termékeit, valamint az Intel processzorokra épülő kézi eszközöket (beleértve az RFID-leolvasókat is), PC-ket, illetve mobil, kiszolgáló alapú és kommunikációs platformokat.

„A vállalatoknak – az RFID-eszközökön és távérzékelőkön alapuló hálózatok bevezetésével – fel kell készülniük az óriási mennyiségű valós idejű adat feldolgozására, de ezek a beruházások csak új üzleti folyamatok bevezetésével térülnek meg igazán.” – jelentette ki Tom Gibbs, az Intel Solutions piacfejlesztési csoportjának stratégiai és tervezési igazgatója.

„Az Oracle-lel való együttműködésünk célja, hogy olyan adatkezelési megoldást kínálhassunk, amely a szolgáltatásorientált vállalati keretrendszeren alapul. A megoldás megkönnyíti a felhasználó szervezeteknek nyers adataik értelmezését és olyan hasznosítható termékinformációvá alakítását, amelyek révén valós időben reagálhatnak az eseményekre. Meggyőződésünk, hogy ezzel a módszerrel a felhasználók jobban kihasználhatják a szállítási láncaikban, termékkészleteikben és raktárkezelői rendszereikben rejlő előnyöket.” – tette hozzá Gibbs.

Az RFID-hálózatokból származó adatok napi mennyisége megbízható adatkezelési képességeket és jelentős számítógépes feldolgozási kapacitást igényel. Az RFID-adatok karbantartását és összesítését egy EPCIS szabványú megoldás biztosítja, amely a közös Oracle–Intel alapú szolgáltatásorientált vállalati keretrendszerre épül.

„Az Intellel közösen végzett fejlesztésünknek köszönhetően ügyfeleink széles körben hasznosíthatják az RFID-eszközökön és más távérzékelőkön keresztül rögzített adatokat.” – nyilatkozta Allyson Fryhoff, az Oracle Sensor Based-Services szolgáltatásért felelős alelnöke. „A szolgáltatásorientált vállalati keretrendszert bevezető ügyfelek áttekinthetőbb szállítási láncot alakíthatnak ki, jobb eszközarányos megtérülést és nagyobb ügyfél-elégedettséget érhetnek el, miközben rendszereik élettartamköltsége csökken.”

Az Oracle Sensor-Based Services szolgáltatás rövid bemutatása
Az Oracle E-Business Suite, Oracle Database 10g, Oracle Application Server 10g és Oracle Enterprise Manager 10g termékeken alapuló Oracle Sensor-Based Services szolgáltatással lehetővé válik, hogy a vállalatok gyorsan és könnyen integrálják vállalati rendszereikbe a távérzékelő technológiával rögzített adataikat. Az Oracle megoldása számos rugalmas telepítési módot tesz lehetővé, amelyeknek köszönhetően a vállalatok fokozatosan fejleszthetik rendszereiket. Az RFID/EPC kísérleti bevezetését az EPC Compliance Enabler megoldás segíti, az Oracle E-Business Suite és az Oracle Application Server 10g pedig integráltan támogatja az RFID technológiát. Az Oracle az EPC Global tagja, amely szervezet az iparág által kezdeményezett fejlesztéseken alapuló és az RFID technológia használatát támogató „Elektronikus termékkód” (EPC) hálózatot vezeti.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek