Connect with us

Microsoft támogatás a Vöröskereszt és Vörös Félhold Szervezetek Nemzetközi Szövetségének

Dotkom

Microsoft támogatás a Vöröskereszt és Vörös Félhold Szervezetek Nemzetközi Szövetségének

A Microsoft által felajánlott fejlesztések fokozzák a helyi Vöröskereszt és Vörös Félhold programok hatékonyságát, valamint lehetőséget biztosítanak az egyes nemzeti szervezetek közti hatékonyabb együttműködésre.

A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (IFRC) megállapodást írt alá a Microsoft EMEA (Európa, Közel-kelet és Afrika) regionális központjával, a szervezet technológiai infrastruktúrájának fejlesztéséről. A megállapodás értelmében a Microsoft a Vöröskereszt és Vörös Félhold Szervezetek Nemzetközi Szövetségén keresztül ellátja a nemzeti szervezeteket, azokkal a technológiai eszközökkel, amelyek használata révén lehetőségük nyílik a lakosság hatékonyabb ellátására a kevésbé fejlett és kevés támogatással rendelkező régiókban.

A Microsoft a megállapodás keretében szoftverlicenceket adományoz Afrika és a Közel-Kelet legkevésbé fejlett országaiban működő tag szervezeteknek, technológiai képzést biztosít a Vöröskereszt és a Vörös Félhold önkénteseinek, valamint önkéntes alapon jelentkező alkalmazottai révén nyújt szaktanácsadást.

A megállapodást Markku Niskala, a Nemzetközi Szövetség főtitkára, és Jean-Philippe Courtois, a Microsoft EMEA igazgatója írták alá ünnepélyes körülmények között a Szövetség genfi központjában. Niskala szerint a Szövetség 181 nemzeti tagja közül számos sürgős technológiai segítségre szorul. A Microsoft által felajánlott fejlesztések a várakozások szerint fokozzák a helyi Vöröskereszt és Vörös Félhold programok hatékonyságát, valamint lehetőséget biztosítanak az egyes nemzeti szervezetek közti hatékonyabb együttműködésre, a tapasztalatok megosztására.

„Az infokommunikációs technológia alkalmazásával javítható a kommunikáció, és a segélyek kézbesítésének hatékonysága. Létfontosságú, hogy munkatársainknak lehetőségük legyen a valós idejű összeköttetésre és információcserére a belső és külső kommunikációban egyaránt.” – mondta Niskala.

A Microsoft elkötelezett amellett, hogy termékeit és technológiai szakértelmét felhasználva hozzájáruljon a társadalmi problémák megoldásához. Meggyőződésünk, hogy az új technológiák felhasználásával a társadalmi és gazdasági problémák megoldására a korábbinál még több lehetőség nyílik.

„A Vöröskereszt és Vörös Félhold Szervezetek mindig az első vonalban találhatók katasztrófa-elhárításkor; általában egy-egy esemény bekövetkezte után néhány órával már a helyszínen vannak.” – mondta Courtois. „A technológiai iparág egyik vezetőjeként fontosnak tartjuk, hogy erőforrásainkkal és termékeinkkel segítsük erőfeszítéseiket. Megtiszteltetés számunkra, hogy összefoghatunk a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold szervezetekkel, és ezáltal segítsünk azokon az embereken, akiknek a leginkább szüksége van rá.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő