Connect with us

technokrata

Az Intel első negyedéves eredménye 9,4 milliárd dollár

Dotkom

Az Intel első negyedéves eredménye 9,4 milliárd dollár

A részvényenkénti nyereség 34 cent.

Az Intel Corporation bejelentette, hogy első negyedéves bevétele elérte a 9,4 milliárd dollárt, amely 17 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedéves, illetve 2 százalékkal alacsonyabb az előző negyedévi eredményhez képest.

Az első negyedéves adózott eredmény elérte a 2,2 milliárd dollárt, ami 25 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, illetve 1 százalékos emelkedést az előző negyedévhez viszonyítva. Az egy részvényre eső nyereség 34 cent volt, amely a 2004 első negyedéves 26 centhez képest 31 százalékos növekedés, illetve az előző negyedéves 33 centet követően 3 százalékos emelkedés. Az Intel az első negyedévhez hozzászámított még egy üzleti hetet, mivel a 2005-ös év 53 hétből álló pénzügyi évet jelentett a vállalat számára. Az elmúlt év első negyedéves eredmények során pedig egy jogi vitát követően 1,7 centtel csökkentett egy részvényre eső nyereséget jelentett.

„A mobil termékek iránti erős kereslet miatt az Intel kétszámjegyű bevételt és profitot jelenthetett be, a tavalyi évvel ellentétben.” – mondta az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett. „A mai napon ünnepeljük Moore-törvényének negyvenedik évfordulóját. Ez a törvény továbbra is a hajtóerő marad ahhoz, hogy továbbra is innovációkat és érdekes új termékeket jelenthessünk be a felhasználók számára, szerte a világon. Az elkövetkezendő negyedévekben szeretnénk továbbra is tartani azt a lépést, amelyet az elmúlt évtizedekben megszabtunk, elsősorban az iparágvezető 65 nanométeres gyártási technológiánk, illetve az asztali, noteszgép és szerverplatform-szegmensekhez való újabb kétmagos mikroprocesszorok bejelentésével.”

A negyedév folyamán az Intel bejelentette, hogy átszervezte szervezetét, így a nagyobb termékcsoportokat összhangba hozta a vállalat stratégiájával, így biztosítva átfogó technológiai platformokat, Intel összetevőkre alapozva. Az Intel célja, hogy megváltoztassa a működési területeken való jelenlétét, így is tükrözve a cég új szervezeti struktúráját. Ennek első lépése a Form 10-Q volt, 2005 első negyedévében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd