Connect with us

technokrata

NOD32: túl a harmincadik VB100% díjon

Dotkom

NOD32: túl a harmincadik VB100% díjon

[x] A legutóbbi, Linux platformon végzett Virus Bulletin teszteken a NOD32, minden kategóriában 100%-os teljesítményt nyújtva, harmincegyedszerre is elnyerte a Virus Bulletin 100% díjat.

A NOD32 1998. májusa óta vesz részt rendszeresen a neves Virus Bulletin megmérettetéseken, és ez alatt az idő alatt egyszer sem engedett át ún. vadon élő vírust. Ez kivételes teljesítménynek számít, nem közelíti meg egyik anti-vírus gyártó sem.” – mondta Csiszér Béla, a Sicontact Kft ügyvezetője.

„Azt gondolhatnánk, hogy egy víruskereső vagy pontos és lassú, vagy gyors de sokat hibázik – a NOD32 esetében ez az elmélet megdőlni látszik, hiszen annak ellenére, hogy a Virus Bulletin teszteken ez a víruskereső program rendelkezik a legtöbb 100%-os díjjal, rendre maga mögé utasítja a versenytársakat keresési sebességben. A legutóbbi megmérettetésen, futtatható fájlokon történő víruskereséskor például a NOD32 13.35 MB/s teljesítményt nyújtott, míg a második helyezett teljesítménye mindössze 8.36 MB/s volt.”

A NOD32 Antivirus System a Virus Bulletin 100% díjakon felül rendelkezik még ICSA Labs, CheckMark és ISO:9001 minősítésekkel is, hogy a felhasználók tökéletes biztonságban tudhassák számítógépeiket a vírusokkal, férgekkel, trójai- és tárcsázó programokkal, valamint egyéb kártevőkkel szemben. A NOD32 minden platformon ugyan azt a keresőmotort használja, legyen szó Windows, Linux/FreeBSD vagy Novell operációs rendszerről.

A NOD32 kivételes pontosságát rendkívül hatékony heurisztikájának is köszönheti: a mai férgek közel 90%-át képes vírusadatbázis nélkül is felismerni, virtuális környezetben emulálva a vizsgált malware kódját: „Egy-egy új kártevő pár óra alatt körbejárja a világot, ezért ellenük már nem lehet a hagyományos, vírusadatbázison alapuló módszerrel védekezni” – mondta Csiszér Béla. „Hiába ad ki egy gyártó egyszer majd akár percenként is frissítéseket, új kártevők esetén a minta begyűjtésétől a védett számítógépek frissítéséig több óra telik el. A heurisztika előnye, hogy a kód virtuális környezetben való lefutásának végeredménye alapján, valós időben hozza meg a döntést – tehát már egy minta is elég ahhoz, hogy riasszon a rendszer, nem kell megvárni a tömeges kitörést mindenféle utólagos statisztikai analízishez. Ha átjárókon, levelezőszervereken alkalmazzuk ezt a megoldást (ami erősen javasolt), akkor a kliensekhez el sem jut az ártalmas program. Ha nincs effajta védelem a szervereken, a kliensek végzik el a vizsgálatot, ugyanis a NOD32 minden modulja tartalmazza a kiterjesztett heurisztikus keresőmotort, az otthoni és vállalati felhasználók esetében egyaránt.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő