Connect with us

Magyarország: 2006-ra minden harmadik eladott számítógép hordozható lesz

Dotkom

Magyarország: 2006-ra minden harmadik eladott számítógép hordozható lesz

Az idén 20 éves Albacomp Rt. bemutatta az Albacomp Activa Mobil noteszgép-család négy új tagját.

Az Activa Mobil 370S, Business, Power és Smart noteszgépek ötvözik a korszerű technológiákat és a mobilitást, jó ár-érték arányuknak köszönhetően pedig felveszik a versenyt a külföldi brandek termékeivel is. Az Albacomp Activa Mobil termékcsalád legújabb tagjait, a 370S-t és a Smartot kis méretük és súlyuk ellenére is igen nagy teljesítmény és akkumulátor idő jellemzi. A székesfehérvári cég 2004-ben megduplázta notebook eladásait, és 2005-re további 50%-os növekedést tervez. Az IDC kimutatásai szerint a mobilitás iránti növekvő igényeknek és a vezeték nélküli technológiáknak köszönhetően 2009-ig átlagosan 17,1%-os éves növekedéssel lehet számolni a noteszgépek piacán.

Az Albacomp a notebookok piacán 7,3%-os részesedést ért el 2004-ben. „2005 első negyedévében 44%-kal növeltük noteszgép eladásainkat 2004 hasonló időszakához képest. Ebben az évben notebook piaci részesedésünket 10%-ra tervezzük növelni úgy, hogy a vásárlók egyre növekvő igényeit teljes mértékben megpróbáljuk kielégíteni” – mondta el Deme Csaba, az Albacomp Rt. kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.

A magyarországi informatikai piac egyre inkább a mobilitás irányába tolódik, 2004-ben közel 100 ezer noteszgépet értékesítettek hazánkban. A technika fejlődésével megszűnt a helyhez kötöttség, lehetőség nyílt az otthoni, illetve mobil munkavégzésre, így a felhasználók hatékonyabban, gyorsabban, produktívabban tudják ellátni feladataikat. Ez a tendencia erősödik a WLAN hálózatok, hotspotok elterjedésével és a Centrino technológia térhódításával is. „Az új, nagyobb sávszélességű hálózati szabványok sokasodása nagyobb mobilitást kínál a felhasználóknak” – mondta el Marosvári Gábor, az IDC Magyarországi Kft. senior elemzője. „A vezeték nélküli technológiák fejlődésével és a nagyobb sávszélességgel már az irodai alkalmazások is elérhetővé válnak otthon vagy útközben, miáltal a vállalati IT-rendszerek komplexebbé, a munkavégzés viszont hatékonyabbá válik.”

Az IDC kimutatásai szerint – az Albacomp értékesítéséből is következően – a magyarországi noteszgép összeszerelők növelni tudták eladásaikat a multinacionális gyártókkal szembeni versenyben. A székesfehérvári vállalat az elmúlt évben közel 7.300 noteszgépet értékesített Magyarországon, így noteszgép eladásait 2003-hoz képest megduplázta. Az IDC előrejelzése szerint továbbra is kétszámjegyű növekedéssel lehet számolni a noteszgép piacon. „Bár az asztali PC-knek is 6%-os átlagos éves növekedést lehet jósolni az elkövetkezendő öt évben, valószínűsíthető, hogy 2006-ra már minden harmadik eladott személyi számítógép hordozható lesz” – tette hozzá Marosvári Gábor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő