Connect with us

technokrata

A SAS kibővített kínálata az üzleti intelligencia piacon

Dotkom

A SAS kibővített kínálata az üzleti intelligencia piacon

A SAS Enterprise BI Server gyors, egyszerű, következetes és pontos kimutatásokat biztosít a döntéshozók számára.

A SAS bejelentette, hogy világszerte kapható a SAS Enterprise BI Server új, továbbfejlesztett verziója, amely a SAS9 Intelligence Platform egyik központi alkotóeleme. A SAS a szakterület legátfogóbb, legkönnyebben kezelhető termékeit nyújtja, ugyanakkor szélesebb és mélyebb funkcionalitást kínál, mint a hagyományos üzleti intelligencia (business intelligence, BI) termékek gyártói. A SAS a vállalati felhasználók széles körének gyors és egyszerű hozzáférést biztosít az információkhoz, ezáltal magasabb szintre emeli az üzleti intelligencia alkalmazását.

A SAS Enterprise BI Server időben, igény szerint és a kívánt területről nyújt kimutatásokat, így csökken a válaszok keresésére fordított idő, és több idő marad a döntéshozatalra és az eredmények biztosítására. A SAS Enterprise BI Server intuitív módokon biztosítja a fontos információkat, ezért ezek alapján a felhasználók jobb és gyorsabb döntéseket hozhatnak.

A BI eszközkészlet maga nyújt OLAP tárolási és leképezési funkciókat, ezáltal a SAS továbbfejlesztett verziója az analitikán alapuló üzleti intelligencia egy még részletesebb szintjét valósítja meg, és az adatokat könnyen, gyorsan elérhetővé teszi a vállalat bármely területének felhasználói számára.

„A SAS egyszerűbb kezelőfelületen keresztül mindenki számára biztosítja az üzleti intelligencia képességeket, így a szervezet valamennyi szintjén bárki felhasználhatja ezeket az információkat a problémák gyors és könnyű megoldására.” – jelentette ki Dr. Jim Goodnight, a SAS elnök-vezérigazgatója. „Ezenfelül üzleti intelligencia kínálatunk kifejezetten támogatja azt az informatikai igényt, hogy az adatokat és alkalmazásokat hatékonyan lehessen felügyelni és karbantartani.”

A SAS további fejleményeket is bejelentett a SAS Enterprise BI Server kapcsán:

  • A SAS Enterprise BI Server új verziója tartalmazza a SAS OLAP Servert és az új OLAP klienseket. Az OLAP szerver és az OLAP tárolás segítségével a felhasználók kockákat hozhatnak létre és többdimenziós adatok tekinthetnek meg a végfelhasználói kimutatásokban.

  • A SAS és az ESRI Corp. integrálta a SAS Enterprise BI Servert az ESRI cég ArcGIS szerverével, és földrajzi megjelenítéssel integrált üzleti intelligencia eszközöket kínál.
  • A SAS a Platform Computing cég JobScheduler termékének egy integrált változatát kínálja, amely a SAS Enterprise BI Serverrel együtt használható. Ez a vállalati munkaütemező automatizálja a teljes projektfolyamat végrehajtását az adatintegrálástól a kimutatásokig és az analitikáig.

A továbbfejlesztett SAS Enterprise BI Server az üzleti intelligencia funkciók integrált és átfogó – a kimutatásokat, a lekérdezést és elemzést, az OLAP-ot, az integrált analitikát, a megjelenítést és a Microsoft Office integrálását lefedő – választékát nyújtja, melyek mindegyike konzisztens metaadatokat használ a termékcsalád minden alkalmazásában. Az egyedi igényeket támogató, üzleti intelligencia funkciók szerint kialakított kezelőfelületek révén a SAS Enterprise BI Server hatékonyabban támogatja az információk kibocsátóit és felhasználóit.

Elégedetlen felsővezetők
Az Accenture nemzetközi technológiai tanácsadó cég közelmúltbeli felmérése rávilágít, hogy az Egyesült Államok felső szintű vezetői egyre elégedetlenebbek vállalatuk üzleti intelligencia kezdeményezéseivel . A Fortune 1000 lista vállalatainak megkérdezett 150 felsővezetője közül 90% úgy látja, jelentősen erősíteniük kell analitikai és üzleti intelligencia képességeiket, hogy a jövő évben növekedni tudjanak. A SAS ügyfelei pontosan ezt teszik.

A szakterület számos vezető gondolkodója és a SAS sok ügyfele szerint a SAS erőteljesen jelen van az üzleti intelligencia szoftverek piacán. Az ügyfelek kedvezően reagáltak azokra az üzleti előnyökre, amelyeket az analitika és az adatkezelés hagyományos üzleti intelligencia eszközökkel való integrálása nyújt.

Ezek az előnyök a következők: a felhasználók időben hozzáférhetnek az információkhoz; behatárolhatók a költségek és hatékonyabb a működés; önkiszolgáló kimutatáskészítés; megbízható adatok; a jogi szabályozás követelményeinek betartása; valamint az egységes informatikai környezet. Az informatikai előnyök a következők: könnyű megvalósítás, adminisztrálás és telepítés, az informatikai erőforrások időigényének és költségének csökkentése, teljes körű folyamatos 24/7 támogatás külön költség nélkül, valamint korlátlan számú kimutatáskészítőt és -fogyasztót engedélyező licenc. Érdemes elolvasni, mit mondanak a felhasználók.

Az üzleti intelligencián túl
A SAS-t az különbözteti meg hagyományos üzleti intelligencia megoldásokat kínáló versenytársaitól, hogy páratlan technológiájára és tapasztalatára építve korszerű analitikát, adatkezelést és testre szabott szakterületi megoldásokat kínál többek között a banki szféra és a biotechnológia számára. Beyond BITM jelmondatához híven a SAS túllép a hagyományos analitikán: megoldásai a folyamatok korlátozott átlátását és utólagos kimutatásokban történő elemzését biztosító funkciókon túl olyan prediktív analitikai képességeket is nyújtanak, melyek előre jelzik a jövőbeni események kimenetelét és tisztább képet adnak arról, hogy mi várható. E képességeknek köszönhetően a felhasználók a szervezet bármely szintjén azonnal hozzáférhetnek a megtisztított és megbízható adatokhoz olyan célirányosan kialakított kezelőfelületeken keresztül, amelyek illeszkednek a felhasználók készségszintjéhez.

A bejelentés a SAS Users Groups International (SUGI) 30. éves konferenciáján hangzott el. A Philadelphiában megtartott idei SUGI konferencián több mint 3.000 SAS-felhasználó vett részt a világ minden tájáról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák