Connect with us

technokrata

Windows XP SP2 – lejárt a határidő

Dotkom

Windows XP SP2 – lejárt a határidő

A héten lejárt a határideje a Windows XP-hez készített második javítócsomag blokkolásának.

Többször írtunk már arról, hogy tavaly nyáron, a Windows XP SP2 megjelenésekor kiderült: a javítócsomag néhány funkciója megváltoztathatja a nagyobb vállalatok egyes alkalmazásainak – elsősorban a testre szabott webes alkalmazások – viselkedését, működését. A Microsoft ezért azt javasolta 2004 nyarának végén, hogy azon ügyfelek, akiknél számos üzleti alkalmazás, testre szabott webes fejlesztés fut a Microsoft Windows XP mellett/alatt, először teszteljék az SP2 tulajdonságait és csak azt követően implementálják azt a vállalat gépeire.

Ennek megvalósításához olyan funkciókat építettek bele az SP2 csomagba, mely lehetővé teszi az SP2 Automatic Update telepítésének ideiglenes letiltását nem felügyelt PC-knél. Ezt a szolgáltatást aztán sok nagyvállalat igénybe is vette; a tél végén azonban arra hívta fel a figyelmet a szoftverfejlesztő óriásvállalat, hogy az ideiglenes blokkolás határideje egyre nemsokára lejár.

Amint arról mi is beszámoltunk, ennek határideje április 12-e, azaz a hét keddi napja (s egyben az új patch-ek megjelenési időpontja is). A vállalatok eddig kaptak haladékot arra, hogy szoftvereiket, szolgáltatásaikat kompatibilissé tegyék az operációs rendszer második javítócsomagjával. Pár napja már az összes Windows XP-vel bíró PC automatikusan frissít SP2-re, ha be van kapcsolva rajtuk az automatikus frissítési opció; mivel a redmondi szoftverfejlesztő letiltotta azon eszközének működését, amely megakadályozta a javítócsomag automatikus telepítését. Egy kibúvó maradt csak: a Microsoft azt javasolja azon szervezeteknek, amik még nem akarnak változtatni, hogy vegyenek igénybe olyan patch-menedzser eszközöket, mint például a System Updates Services.

A történtek a kisebb vállalatokat, irodai felhasználókat és az otthoni számítógép-tulajdonosokat nem érintették.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák