Connect with us

technokrata

Windows XP SP2 – lejárt a határidő

Dotkom

Windows XP SP2 – lejárt a határidő

A héten lejárt a határideje a Windows XP-hez készített második javítócsomag blokkolásának.

Többször írtunk már arról, hogy tavaly nyáron, a Windows XP SP2 megjelenésekor kiderült: a javítócsomag néhány funkciója megváltoztathatja a nagyobb vállalatok egyes alkalmazásainak – elsősorban a testre szabott webes alkalmazások – viselkedését, működését. A Microsoft ezért azt javasolta 2004 nyarának végén, hogy azon ügyfelek, akiknél számos üzleti alkalmazás, testre szabott webes fejlesztés fut a Microsoft Windows XP mellett/alatt, először teszteljék az SP2 tulajdonságait és csak azt követően implementálják azt a vállalat gépeire.

Ennek megvalósításához olyan funkciókat építettek bele az SP2 csomagba, mely lehetővé teszi az SP2 Automatic Update telepítésének ideiglenes letiltását nem felügyelt PC-knél. Ezt a szolgáltatást aztán sok nagyvállalat igénybe is vette; a tél végén azonban arra hívta fel a figyelmet a szoftverfejlesztő óriásvállalat, hogy az ideiglenes blokkolás határideje egyre nemsokára lejár.

Amint arról mi is beszámoltunk, ennek határideje április 12-e, azaz a hét keddi napja (s egyben az új patch-ek megjelenési időpontja is). A vállalatok eddig kaptak haladékot arra, hogy szoftvereiket, szolgáltatásaikat kompatibilissé tegyék az operációs rendszer második javítócsomagjával. Pár napja már az összes Windows XP-vel bíró PC automatikusan frissít SP2-re, ha be van kapcsolva rajtuk az automatikus frissítési opció; mivel a redmondi szoftverfejlesztő letiltotta azon eszközének működését, amely megakadályozta a javítócsomag automatikus telepítését. Egy kibúvó maradt csak: a Microsoft azt javasolja azon szervezeteknek, amik még nem akarnak változtatni, hogy vegyenek igénybe olyan patch-menedzser eszközöket, mint például a System Updates Services.

A történtek a kisebb vállalatokat, irodai felhasználókat és az otthoni számítógép-tulajdonosokat nem érintették.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő