Connect with us

technokrata

Rendezvénysorozat a szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítésének támogatására kiírt GVOP-pá

Dotkom

Rendezvénysorozat a szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítésének támogatására kiírt GVOP-pá

Tájékoztató rendezvénysorozatot indít az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és az IT Információs Társadalom Kht. a szélessávú Internet-infrastruktúra kiépítését támogató GVOP-pályázatról.

A Magyar Információs Társadalom Stratégia és a Nemzeti Szélessávú Stratégia célkitűzéseinek megvalósítását támogatja a Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja keretében 2005 márciusában meghirdetett „Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítésének támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein (GVOP 4.4.2)” című pályázat. A pályázat célja a szélessávú Internet-ellátottság növelése azokon a kisebb településeken, ahol a szélessávú szolgáltatás nyújtásához szükséges infrastruktúra állami támogatás hiányában csak később, vagy egyáltalán nem épülne ki. A támogatásból megvalósuló infrastruktúra megteremti a lehetőséget a lakosság, valamint a kis- és középvállalatok számára a szélessávú Internet-szolgáltatás eléréséhez.

A kiírásra pályázatot nyújthatnak be a pályázati útmutatóban meghatározott települési önkormányzatok és társulásaik. A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségének 75%-a, minimum 10 millió Ft, maximum 250 millió Ft. 2005-ben erre a pályázati célra 4,7 milliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre. A pályázatok benyújtása 2005. április 4-től 2005. december 31-ig folyamatos.

2004-ben hasonló célra már pályázhattak kis- és középvállalkozások. Számukra ebben az évben további 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre a „Szélessávú Internet-infrastruktúra kiépítésének, bővítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein (GVOP-2005-4.4.1)” pályázat keretein belül.

A pályázat részletes ismertetésére az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a pályázatok kezelését végző IT Információs Társadalom Kht. országos rendezvénysorozatot indít, melyen a sikeres pályázat megírásának kulcskérdéseit, valamint a pályázatot érintő speciális témákat – közbeszerzési kérdések, valamint a projektterv, üzleti terv összeállításának szempontjai – is tárgyalnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák