Connect with us

technokrata

Összeomlott a Reuters egyik kommunikációs csatornája

Dotkom

Összeomlott a Reuters egyik kommunikációs csatornája

Az azonnali üzenőprogramokat (IM) fenyegető férgek inváziója miatt a Reuters-nek le kellett állítania saját IM rendszerét.

A Kelvir féregről, illetve gyors mutációjáról mi is rendszeresen beszámolunk a Terminal hasábjain: a digitális kártevő az MSN Messengert használókat támadja meg, méghozzá nem is sikertelenül. Bizonyíték erre a minap történt eset: a közismert hírügynökség, a Reuters csütörtökön kénytelen volt leállítani saját üzenetküldő szolgáltatását. A londoni központtal bíró cég Reuters Messaging (RM) névre hallgató rendszere a Kelvir egyik új változatának felbukkanása után vált használhatatlanná a tegnapi nap folyamán.

Maga a féreg egyébként azt a trükköt alkalmazza, hogy egy valósnak tűnő üzenetet küld el áldozatának, melyben arra próbálja meg rávenni: kattintson rá egy linkre. Mindezt természetesen olyan egyszerű, de ravasz üzenetekkel köríti, hogy sokan gyanútlanul klikkelnek, aminek aztán meg is van a következménye: a PC megfertőződik a Kelvir valamelyik változatával. Annak érdekében, hogy a féreg ne tudjon (tovább)terjedni az RM-en, a vállalat ideiglenesen leállította ezen szolgáltatását, olvasható Reuters által kiadott hivatalos közleményben.

Maga az RM – szemben az olyan riválisokkal, mint az ICQ, AIM, Yahoo Messenger stb. – kifejezetten vállalati üzenőkliensnek lett fejlesztve, s azt kezdetben csak a Reuters alkalmazottjai használhatták, külső internetezők nem. Tavalyelőtt azonban a hírügynökség megállapodott az AOL-lal és a Microsofttal is, így hálózata kompatibilissé válhatott az AIM és az MSN Messenger felhasználóival – így már egyáltalán nem meglepő, hogy miért fenyegeti az RM-et a direkt MSN Messengerre írott féreg.

A Reuters IT-s munkatársai úgy hiszik, hogy a digitális kártevő más IM rendszereket is fenyegethet – habár további hasonló, vállalatokat érintő eseményről ma reggelig nem érkezett jelentés. Azt nem tudták megmondani a hírügynökségnél, hogy mikor válik újra használhatóvá saját hálózatuk – a cég képviselői úgy nyilatkoztak, hogy teljességgel szeretnék kiiktatni a problémaforrást, mielőtt újra „ráengednék” alkalmazottaikat az RM-re.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő